Smarter_way_USA

Goldman Sachs: Provocările noului CEO

Goldman Sachs (GS) este una dintre companiile din portofoliul meu și având în vedere că-mi place să urmăresc fiecare mișcare a tuturor firmelor la care am acțiuni, am zis să-ți prezint o parte din starea curentă a acestei bănci.

Începând cu Octombrie 2018, frâiele GS-ului au fost preluate de către David Michael Solomon (56 de ani). Mai jos ai ceea ce cred că vor fi prioritățile sale pentru următorii ani:

  • Marcus
  • Managementul investițiilor
  • China
  • Marty Chavez

Să le luăm pe rând.

Marcus

În 2016, Goldman Sachs a lansat Marcus.com, o platformă online pentru imrpumuturi personale. În Iunie 2017, acestea au ajuns la $1 miliard, apoi $2.3 miliarde la final de 2017 și $4 miliarde în Q2, 2018. Marcus a întregistrat cea mai rapidă creștere a unei platforme online de împrumut, din istorie.

Prin asta, GS și-a înfipt colții în domeniul de “consumer banking”, având destul loc de cresțere precum și o nevoie mare deoarece celelalte bănci le-au luat-o puțin înainte. Noul CEO spunând că vrea să extindă Marcus să acopere și carduri de credit, creditele ipotecare și asigurări.

Managementul investițiilor

Sincer, aici ar ajuta mult o achiziție. În Septembrie 2018, GS s-a adăugat în lista firmelor ce și-ar dori o fuziune cu Fidelity.

E o mișcare care pare să fie pe mintea lor de ceva vreme și-s destul de conștienți că au nevoie de o cumpărare sau fuziune solidă pentru a-și da un boost la veniturile provenite din managementul investițiilor.

Din informațiile pe care le-am găsit am ajuns la următoarea concluzie:

  • poate cumpăra un asset manager “micuț”, cum ar fi WisdomTree ce are vreo 60 de miliarde de dolari ca și assets under management
  • poate cumpăra un AM mediu, gen AllianceBernstein cu vreo 540 de miliarde AUM
  • poate lua unu măricel, gen Invesco ce are 960 de miliarde AUM.

Doar cumpărarea unuia mare ii s-ar merita, motiv pentru care dorește să cumpere Fidelity, care au  2.45 trilioane de dolari AUM.

China

Anul ăsta, China a acceptat o reformă de a permite băncilor și fondurilor străine să dețină bănci locale, să-și facă filială în China precum și să-și vândă produsele în China. Reforma se aplică doar sectorului financiar.

Tot în ordinea asta de idei, de la inceputul anului, China permite băncilor străine să dețină 51% din băncile locale (până acum a fost limită la 49%).

Când s-a dat vestea, au și sărit UBS, Nomura, J.P Morgan, Credit Suisse, Morgan Stanley.

Ai mei ce fac?

Dorm ca proștii, aia fac. Le-au luat-o toți înainte, deși l-au pus pe Dan Dees co-șef pe partea de “investment banking”, care a lucrat în domeniu, în Asia. Deci ceva mișcări tot au făcut.

Marty Chavez

Marty (54) pare genul de persoană care urma să fie CEO încă din prima zi. A fost promovat la CFO, apoi 16 luni mai târziu, n-a mai fost CFO :)).

Ce-i interesant la el e că a dezvoltat un sistem automat de trading numit Marquee care e folosit în cadru GS-ului, motiv pentru care Marty are o influență mare în ceea ce privește direcția tehnologică în care o ia Goldman, în viitor.

Ce-i și mai interesant e că în 2017, fostul CEO Lloyd Blankfein declara că GS e “o firmă de tehnologie. O platformă”. Ei, dacă ei chiar se văd a deveni o firmă de tech, atunci e probabil ca în scaunul de CEO să se potrivească mai mult Marty (care a fost și CIO, nu doar CFO) decât David Solomon.

Vedem cum vor decurge lucrurile în anii care vin…


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.