Smarter_way_USA

Mugur Isarescu: “Monedele virtuale nu pot fi oprite, dar pot fi reglementate”

Banca Nationala a Romaniei a organizat luni, 24 septembrie, o dezbatere cu tema “10 ani de la izbucnirea Crizei Financiare”. Cu aceeași ocazie a fost lansat si volumul acadeicianului Daniel Daianu – ”Emerging Europe and the Great Recession”, apărut la editura Cambridge Scholars Publishing (UK), relateaza Agerpres.

In cadrul dezbaterii, guvernatorul BNR Mugur Isarescu s-a referit la contextul economic actual si la provocarile sale, printre acestea aflandu-se si criptomonedele.

Fata de pozitia rezervata manifestata la inceputul acestui an, de data aceasta guvernatorul a parut convins ca fenomenul cripto nu poate di oprit dar a afirmat ca este important ca acesta sa fie reglementat inteligent pentru a se evita noi situatii speculative de tip Caritas, dar si pentru a stimula in acelasi timp dezvoltarea economica generata de tehnologie si aplicatiile sale.

“Monedele virtuale nu pot fi oprite, dar pot fi reglementate, altfel ne putem trezi cu un fel de Caritas sau FNI”, a afirmat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isărescu

“Eu nu simt ca tinde coarda sa insiste spre suprareglementare, dar, bazat pe intelepciunea trecutului, se stie ca de cate ori lumea a explodat, a explodat fie din lipsa de reglementare sau dintr-o reglementare proasta. Suprareglementarea este altceva. Sa incerci sa pui asa tot felul de obstacole si pana la urma ajungem la o definitie a ce este aceea reglementare si ce este suprareglementare.

La fel vorbeste Daniel (Daniel Dăianu – n.r.) despre monedele acestea, cryptocurrencies. Putem să le oprim? Nu avem cum sa le oprim pentru ca e tehnologie aici si ea vine cu rapiditate, cu o gramada de avantaje, dar sa incercam sa le reglementam, asa cum spune si Banca Centrala Europeana si care este si pozitia noastra.

În sfarsit, paranteza, pozitia noastra este pentru ca suntem membri ai sistemului bancilor centrale europene, inchid paranteza, dar solutia aici este ca aceste cryptocurrencies sa fie reglementate, altfel ne vom pomeni si in acest domeniu, si scuzati-mi comparatia, cu un fel de Caritas, cu un fel de FNI, dupa care se vor cauta vinovati. Si vinovatii de regula in asemenea escrocherii – ca sunt interne, internationale – tot timpul trebuie sa fie cei care au incercat sa reglementeze si nu au putut, sau nu au reglementat la timp, sau au reglementat cu intarziere”, a afirmat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, unul dintre pericolele semnalate de Daniel Daianu este cel al unui sistem bancar care scapa de sub control si care ar putea sa fie sursa unei noi crize economice.

Sursa imagine: news.ro Sursa informatie: hightechintell.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.