Smarter_way_USA

De prin portofoliu: Take-Two Interactive (TTWO)

Nu cred că trebuie să explic faptul că sectorul de jocuri e extrem de bănos. Motiv pentru care nu strică să ai o compania din acest sector, în portofoliu.

Totuși, ca să-ți fac o idee avem o evoluție 2013-2018 cam așa:

  • EA Games (EA) – 500%
  • ActivisionBlizzad (ATVI) – 400%
  • Take-Two Interactive (TTWO) – 630%

Deci, da…

Motivul pentru care am ales să-mi pun banii pe TTWO nu a fost că ei au beneficiat de cea mai mare creștere. M-a prins GTA5, urăsc din suflet EA Games și o să-i urăsc până plec la Doamne-Doamne iar ATVI-ul..acolo sunt neutru.

Despre companie

O companie de tip “holding” ce deține 2 mari publisheri: Rockstar și 2k (care la rândul său e împărțit în două – 2k Games și 2k Sports). De Rockstar știi pentru că GTA, Red Dead Redemption și Max Payne și de 2k pentru că Bioshock și Borderlands.

Ce nu cred că știi e că mai au doi publisheri. Private Division pentru dezvoltatorii independenți (indie) și Social Point care-i strict pentru jocuri mobile.

Acum, hai să intrăm in detaliile financiare, să vedem cum stă.

1.) Sănătate

Pentru cei care nu ați prins articolul despre Toll Brothers (pe care-l aveți aici -> Click <- ), pentru a vedea cât de sănătoasă e o companie eu mă uit la niște variabile

P/E Ratio

  • Trailing P/E  e de 86.24. Te și trăznește Dumnezo. Media pe sectorul IT (Facebook, Apple, etc.) e de 25. Când am văzut, mi-o stat inima în loc. Apoi am văzut că ATVI are 126.62. Am râs și m-am calmat. EA are 54.20.
  • Forward P/E: 27.06. Asta înseamnă că pe următoarele 12 luni ei prezic un EPS astronomic. E bine. E foarte bine. EA are de 22.31 și ATVI de 27.37.

Debt to Equity ratio

  • 0.01 :)). Ăștia n-au datorii deloc. Bine, poate o uitat să-si plătească instalatorul care o venit să repare țava de la etaju 3, da în rest, nimic. Stau pe un cash de $1 miliard.

Current Ratio

  • 1.49. Nu m-ar fi deranjat dacă ar fi fost peste 1.5. Dar, imi asum. E cea mai slabă dintre toate 3, la capitolul ăsta.

Price to Book Value (P/B ratio)

  • 8.46. Media e 3.7, dar toți dezvoltatorii de jocuri au bine peste medie.

Price to Sales Ratio (P/S ratio)

  • 8.99. Media e cam 3 pe IT. Acțiunea ii scumpă raportat la cât o văndut în ultimele 12 luni. EA are 7.7 și ATVI are 8.8

Ce-i de menționat neapărat e că numerele astea se vor normaliza odată cu lansările din toamnă. TTWO va veni cu Red Dead Redemption (despre care vom vorbi în partea 3 a analizei) și ATVI va veni cu Call of Duty – Black Ops 4.

Short % of Float (ce procent din deținători ai acțiunii sunt intrați short)

  • 3.26%. Ii destul de safe de stat long pe ea, zic eu.

EPS

  • Înainte de a te arunca în cifre, vreau să menționez că din 17 raportări (earnings), o ratat 2.
  • 2014 – 3.20
  • 2015 –  minus 3.48
  • 2016 – minus 0.1
  • 2017 – 0.72
  • 2018 – 1.54

Dap. Vânzările au suferit după apogeul din 2014.

Concluzia

Mai e de lucru, dacă ne uităm strict la prezent, însă având în vedere că stau pe ditamai cash-ul, că n-au datorii și că se axează pe a scoate hit-uri care chiar prind, eu prefer să mă uit la potențial.

2.) Ieftineală

Întrebare: E ieftină?

Răspuns: Nu :))

N-are rost să intrăm în analize tehnice să vedem dacă se merită intrat sau nu. Ieri (28 Sept. 2018) a atins un All-Time High, așa că n-avem ce vorbi. E scumpă. Pe lângă asta, șansele să prindem o ieftineală în viitorul apropiat, zic că sunt destul de mici, dar asta-i doar părerea mea.

3.) Încotro merge?

Ce nu-mi place la ei e că au tot muls GTA 5-ul pentru profit. Acesta a apărut în 2013 și au tot mizat că le aduce bani într-una (gen, în 2017, acesta o fost 35% din încasări), până cănd s-au prins că trebuie să mai facă și altceva.

Cu asta ajungem la data de 26 Octombrie, 2018.

Lansarea jocului Red Dead Redemption 2, despre care se vehiculează că va depăși vânzări de 15 milioane de copii.

Pe lângă asta, se vehiculează că vor lansa Borderlands 3 și au achiziționat Social Point pentru intratul pe mobile.

Per ansamblu, sunt mulțumit de deciziile managementului. Sper s-o țină tot așa.

4.) Concluzie

N-am nimic rău de zis de nici o companie de gaming, sincer. Nu doar TTWO, dar și celelalte merită o poziție în portofoliu, zic eu. Cifrele îs ok, deși da, nu strică niște ajustări pe viitor, creșterea din 2013 e fenomenală, potențialul de creștere e tot acolo și companiile îs solide.

Le recomand.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.