Smarter_way_USA

CEO-ul Sears propune planul de restructurare pentru a evita falimentul

CEO-ul Sears , Eddie Lampert, face cea mai mare impuls pentru a evita falimentul, compania rămânând în afara timpului, deoarece o plată mare a datoriilor se blochează peste cap luna viitoare.

Fondul de hedging al lui Lampert, ESL Investments, propune o cale de restructurare a pasivelor lantului magazinelor aflate în dificultate, pe lângă faptul că a cerut consiliului lui Sears să vândă active de aproximativ 1,75 miliarde de dolari. Acest lucru ar reduce datoria totală a comercianților cu amănuntul cu aproape 80%, până la 1,24 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse luni la Comisia de Valori Mobiliare și Burse.

Sears ar vinde, de asemenea, circa 1,5 miliarde de dolari în domeniul imobiliar, o mare parte din care a fost folosit ca garanție în trecut pentru a genera lichidități, ca parte a propunerii. Unele dintre magazinele dintr-o astfel de tranzacție ar fi închiriate înapoi la Sears, a spus depozitul. Sears a operat 866 de magazine, atât sub brandul său, cât și pe Kmart, la 4 august.

Lampert, care deține o participație de control la Sears, deține în mod personal aproximativ 31% din acțiunile retailerilor, în timp ce ESL deține aproximativ 19%. CEO-ul a eliminat în mod constant activele pentru a menține compania pe linia de plutire în ultimii ani. Nu este clar dacă debitorii actuali ai Sears vor continua să susțină aceste eforturi, care s-au ridicat efectiv la restructurare în afara procedurilor oficiale de faliment. Acești debitori trebuie să fie convinși că Sears merită mai mult decât valoarea bunurilor sale – și anume proprietățile imobiliare și mărcile sale – în ciuda pierderilor sale constante. Sears mai mult așteaptă să se înscrie în faliment, cu atât mai mult valoarea bunurilor sale scade.

“Într-adevăr, dacă Sears a fost deținută de oricine altcineva, probabil că ar fi trecut mult timp de sub ea”, a declarat Neil Saunders, director general la GlobalData Retail.

Propunerea vine ca Sears riscuri încălcarea legămintelor sale de datorie și se confruntă cu o plată semnificativă de 134 milioane dolari pe 15 octombrie. Eforturile ESL stabilit la începutul acestui an pentru a infuza numerar în companie prin vânzarea brandul său de aparate Kenmore și de afaceri de îmbunătățire a acasă au fost susținută de un comitet special al consiliului de administrație. Între timp, după câțiva ani de vânzare a anumitor active, inclusiv meșteșugar, și a bunurilor imobile pentru a menține compania pe linia de plutire, comerciantul cu amănuntul este în ultimii pași în ceea ce poate oferi creditorilor ca garanție într-o restructurare.

Unii nu cred că planurile lui Lampert vor înceta de la început restructurarea viitoare.

“Chiar daca restructurarea asa cum a fost propusa – pe care Fitch o vede ca fiind o provocare pentru a executa – compania va continua sa necesite o injectie de lichiditati semnificativa, in conditiile in care s-ar afla operatiuni”, a declarat analistul Fitch Ratings Monica Aggawrwal.

Fitch a declarat că anticipează că nevoia anuală de lichiditate a companiei Sears va fi mai mare de 600 milioane USD pe an, cu EBITDA așteptată să rămână negativă, în intervalul de 500 până la 600 milioane USD, cu o cheltuială continuă de 88 milioane de dolari în plus față de ” nevoile de capital / capex. ”

Pentru a-și ajuta la gestionarea pasivelor sale, Sears a lucrat cu banca de investiții Lazard , oameni familiarizați cu discuțiile au declarat pentru CNBC. Banca de tip boutique are o specialitate în restructurare și faliment, inclusiv gestionarea lichidării Toys R Us.

Într-o scrisoare adresată comitetului special la începutul acestui an, Lampert a cerut consiliului să se adreseze debitorilor lui Sears pentru a-și evalua opiniile cu privire la restructurare.

Nu este încă clar dacă debitorii ar fi de acord cu ultima propunere a ESL, dar fondul de hedging a declarat luni că ar fi mai bine să realizeze aceste lucruri “ca o activitate continuă, mai degrabă decât alternative care ar reduce substanțial, dacă nu complet, valoarea pentru acționari. ”

Obiectivul ESL este ca lanțul magazinului de magazine să refinanțeze datorii de 1,1 miliarde de dolari în următorii doi ani. Sears are în prezent datorii de aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

“Propunerea ESL este menită să contribuie la crearea unei piste suficiente pentru Sears Holdings pentru a-și continua transformarea și revenirea la profitabilitate în beneficiul multor părți interesate”, a declarat președintele ESL Kunal S. Kamlani într-un e-mail către CNBC.

El a spus că consiliul ar trebui fie să lucreze cu fondul de hedging, fie să “ofere alternative rezonabile”.

Sears la începutul acestei luni a raportat o pierdere netă de 508 milioane dolari pentru trimestru, pe măsură ce vânzările au scăzut cu un procent de două cifre. Pierderile sale ajustate înainte de dobânzi, impozite, amortizări și amortizări s-au mărit la 112 milioane USD, comparativ cu o pierdere de 66 milioane USD în același trimestru al anului anterior. Vânzările la magazine deschise cel puțin 12 luni au scăzut, de asemenea, cu 3,9% în al doilea trimestru.

La acea vreme, Lampert a sunat clopotele de alarmă cu privire la potențialele efecte directe în cazul în care compania nu și-ar restructura sarcina datoriei sau nu a aprobat aprobarea specială a comisiei pentru vânzările de active.

“Având în vedere ritmul și rezultatele obținute până acum de eforturile noastre de a genera bani din active, este imperativ ca compania să reducă datoriile, să-și ajusteze profilul de maturitate a datoriei și să elimine obligațiile legate de dobânda în numerar”, a scris Lampert. “Continuăm să credem că este în interesul tuturor părților interesate să realizeze acest lucru ca o activitate continuă, mai degrabă decât alternative care ar putea duce la reduceri semnificative de valoare”.

Sears a desemnat un comitet special la începutul acestui an pentru a echilibra potențialul conflict de interese inerente ofertei ESL pentru Kenmore și afacerile de îmbunătățire a acasă. Comitetul a frustrat pe Lampert cu ritmul lent, a spus o sursă familiarizată cu situația.

Comitetul a discutat cu alți potențiali cumpărători pentru a vedea dacă poate aduce o ofertă mai mare, a adăugat sursa respectivă.

Conundrul comitetului special este amplificat de dificultatea cu care se confruntă Pension Benefit Guaranty Corp., organizația de supraveghere a guvernului federal care garantează pensiile persoanelor fizice și are un drept de proprietate asupra proprietății intelectuale a lui Kenmore.

Acțiunile Share, care cu ani în urmă au tranzacționat peste 140 de dolari, au lovit recent un low all-time de 1.07 dolari. Actiunile au crescut initial cu peste 20% in dimineata de luni, dar au scazut cu mai mult de 7% la 1,18 $. Plafonul de piață al lui Sears este de aproximativ 131 milioane de dolari astăzi.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.