Smarter_way_USA

Bitcoin crește pe speculații. Reglementatorii devin vigilenți

Prețul unui Bitcoin a crescut, luni, în urma anunțului că BlackRock, cel mai mare manager de investiții la nivel global, a înființat un grup de lucru pentru a explora modalitățile de profit din piața criptomonedelor.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume în funcție de valoarea de piață, Bitcoin, a crescut cu peste 4%, ajungând la aproximativ 6.620 de dolari, potrivit CoinDesk.

De asemenea, cotațiile Ethereum și Ripple, cel de-al doilea și al treilea dintre activele digitale în funcție de capitalizarea de piață, au avut parte de creșteri importante: Ethereum a crescut cu peste 5%, în timp ce Ripple a plusat cu 4,5%.

Publicația londoneză Financial News, citând două surse anonime, a declarat că BlackRock a format o echipă pentru a investiga industria criptovalutelor și a blockchain-ului, tehnologia care le stă la bază.

Potrivit uneia dintre surse, Blackrock va studia dacă ar trebui să investească în contracte futures ce au Bitcoin ca activ suport. Potrivit surselor, grupul de lucru al BlackRock va monitoriza cu strictețe ce fac concurenții săi în ceea ce privește criptovalutele și tehnologia blockchain.

“Ca majoritatea instituțiilor financiare, BlackRock are un grup de lucru care se întâlnește periodic pentru a face schimb de informații despre blocuri și este format din angajați din diferite segmente ale afacerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

“Am analizat tehnologia blockchain de mai mulți ani, conștienți fiind de potențialul proceselor și datelor partajate între participanții la piață, compensarea, decontarea și reconcilierea și emiterea simplificată a valorilor mobiliare”.

Însă, în urma publicării știrii, directorul executiv al BlackRock, Larry Fink, a eliminat orice speculație cum că Blackrock ar avea de gând să cumpere Bitcoin.

“Nu cred că vreun client al nostru a căutat să aibă expunere pe criptovalute. “, a declarat Fink, luni, agenției Bloomberg. “Nu am auzit niciun client care să fi spus: „Trebuie să am o investiție în criptovalute”, a completat el.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume sunt preocupate de natura speculativă a criptovalutelor și de posibila utilizare a acestora pentru activități ilicite. China și Coreea de Sud au interzis, de exemplu, un mecanism cunoscută ca fiind o ofertă inițială de monede (ICO), care nu este altceva decât un mijloc de inițiere a vânzărilor de noi valute digitale ce au ca scop unic finanțarea propriilor lor afaceri.

În acest sens, ele au publicat un cadru de lucru pentru monitorizarea “vigilentă” a riscurilor generate de activele criptate, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, chiar dacă acestea nu reprezintă un risc major pentru stabilitatea financiară în acest moment.

Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB), organismul care coordonează reglementarea financiară pentru țările din grupul G20, a declarat că acesta se concentrează asupra modului în care riscurile prezente în piețele de cripto-active s-ar putea răspândi și în alte părți ale sistemului financiar.

“Monitorizarea dimensiunii și a creșterii piețelor de criptomonede este esențială pentru înțelegerea potențialului negativ în cazul în care cotațiile vor scădea”, conform raportului FSB publicat luni.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.