Smarter_way_USA

General Electric anunţă că vinde active de 20 de miliarde de dolari, reduce dividendele la jumătate pentru a-şi conserva lichidităţile necesare susţinerii unui plan masiv de resctructurare

Cel mai mare grup industrial al Americi, General Electric , a anunţat luni un amplu program de restructurare al opreaţiunilor, în încercarea de a găsi un viitor în ochii proprilor investitori care sunt total nemulţumiţi de rezultatele companiei, dar mai ales de scăderea preţiurilor acţiunilor.

John Flannery, noul CEO al General Electric, un grup cu o istorie de 125 ani, a anunţat intenţia de vânzare a unor active de 20 de miliarde de dolari, tăierea dividendelor la jumătate şi restructurarea operaţiunilor pentru ca în final tot grupul să se concentreze pe trei direcţii.
Vorbind cu analiştii la o prezentare de la New York, Flannery a spus că doreşte un GE “mai mic şi mai simplu”, adăugând că echipa sa de management sa concentrat pe “restabilirea oxigenului câştigurilor şi generării de numerar în companie”.

El a adăugat în remarcile adresate personalului GE: “Este timpul nostru să arătăm pasiunea noastră şi furia noastră şi hotărârea noastră şi pământul nostru”.

Ca parte a restructurării, GE intenţionează, de asemenea, să-şi modifice componenţa consiliul, cu directori mai puţini şi mai bine calificaţi şi cu un control mai atent al deciziilor de alocare a capitalului, inclusiv a achiziţiilor.

Unele dintre diviziile GE, inclusiv cea a motoarelor de avioane şi a echipamentului medical, au rezultate bune. Dar afacerile cu echipamentele de fabricare şi întreţinere pentru industria energetică s-au confruntat cu o cerere slabă şi câştiguri în scădere.

Achizitia Alstom, care a fost incheiata in 2015, a fost o altă problemă notabilă, piaţa devenind “dramatic mai slabă” decât era de aşteptat atunci când a fost facută afacerea, a spus Flannery.

Printre modificările planificate pentru consiliu, inclusiv o reducere de la 18 directori la 12 şi trei noi numiri, va fi un nou comitet de finanţe şi alocare a capitalului, cu o supraveghere sporită a achiziţiilor şi a răscumpărărilor de acţiuni.

Flannery a descris anul 2018 ca fiind “anul reinstalării” şi a adăugat: “Ştim ce trebuie să facem şi este timpul pentru spectacol”.

General Electric are operaţiuni importante în România la Piteşti prin Luftchin şi lângă Turbomecaninca unde face piese pentru motoarele de avioane.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.