Vladimir Putin a discutat despre criptomonede – „Să nu creăm bariere care nu au nici un sens”

Președintele rus Vladimir Putin a discutat despre criptomonede marți, într-o ședință oficială la care au participat mai mulți responsabili cu reglementările. Printre aceștia se numără guvernatorul băncii centrale, adjunctul său și ministrul de finanțe. Putin a recunoscut riscurile asociate cu criptomonedele și a subliniat faptul că este important să nu construim „bariere care nu au sens” pentru noile tehnologii.

Putin a discutat despre criptomonede pe larg și a atins și câteva puncte sensibile, cum ar fi infracționalitatea și reglementările internaționale.

„Astăzi, propun să discutăm un subiect care este relevant nu doar pentru țara noastră, nu doar pentru Rusia. Probabil că devine relevant și pentru restul lumii” a spus Putin. „Mă refer la introducerea tehnologiilor digitale în sfera financiară și bancară și la folosirea instrumentelor financiare inovative.”

Președintele statului le-a spus participanților la discuție să ia în considerare „toate aspectele problemei, în întreaga sa diversitate”

Putin a discutat despre criptomonede și despre principalele riscuri

Înainte să înceapă întâlnirea, președintele Rusiei a făcut o scurtă introducere despre criptomonede. „Așa cum știți, monedele virtuale, cunoscute și sub numele de criptomonede, devin, sau deja au devenit foarte populare” a început acesta. „În anumite țări ele sunt deja un mijloc legal de plată, dar și un bun de investiții. Vreau să vă atrag atenția că trebuie să ne folosim de avantajele oferite de noile soluții tehnologice în sfera bancară”.

Putin a discutat și despre riscurile asociate cu folosirea criptomonedelor. A spus că „folosirea de criptomonede aduce cu sine niște riscuri serioase. Cunosc părerea băncii centrale; am discutat pe acest subiect de mai multe ori cu guvernatorul”.

Putin a continuat prin a discuta despre posibilitatea de a spăla bani câștigați din activități ilegale, despre evaziunea fiscală și chiar finanțarea terorismului. Mai mult, le-a atras atenția participanților și asupra escrocheriilor cărora le cad pradă unii oameni. „Criptomonedele sunt emise de un cerc de oameni și entități care nu au restricții de nici un fel. Așadar, cei care cumpără criptomonede ar putea să fie implicați fără voia lor în activități ilegale.”

Mai mult, Putin a accentuat lipsa de securitate a criptomonedelor. „Dacă sistemul se defectează, dacă avem o bulă, atunci nu o să avem o entitate legală pe care să o tragem la răspundere. Este o problemă serioasă. Trebuie să ne gândim bine și la asta cât timp discutăm subiectul.”

Să nu creăm bariere care nu își au sensul

Este important și faptul că Putin a transmis băncii centrale să nu creeze bariere care nu-și au sensul pentru criptmonede. După ce a încheiat cu discuția despre riscuri, Putin a pus accent și pe nevoia de reglementări.

A spus că multe țări lucrează deja la un cadru legislativ pentru monedele digitale. A spus că trebuie să se bazeze pe experiența internațională pentru a construi un mediu legislativ după care să se orienteze participanții la comunitate. A spus că vrea să protejeze interesele cetățenilor, ale afacerilor și ale statului și să vină cu garanții legale pentru folosirea instrumentelor financiare inovative.

„Este important desigur să nu creăm bariere care nu își au sensul. Trebuie să creăm condițiile necesare pentru ca sistemul financiar național să avanseze și să evolueze.”

putin a discutat despre criptomonede

Putin, interesat de criptomonede

În iunie, Putin s-a întâlnit cu fondatorul ethereum, Vitalik Buterin. Putin a discutat despre criptomonede cu dezvoltatorul doar câteva minute. În urma discuției prețul monedei a crescut cu 20%.

Președintele are în general o relație bună cu tehnologiile noi. După spusele prim-ministrului Igor Shuvalov, Putin înțelege că noile tehnologii și economia digitală aduc cu sine creșterea. „Nu cred că exagerez dacă spun că președintele s-a atașat de [criptomonede], că este pasionat de acestea.”


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.