Smarter_way_USA

Actiunile Oil Terminal se apreciaza cu 15%, pana la un maxim al ultimilor 4 ani, in ziua in care FP anunta ca si-a coborat detinerea sub pragul de 5%

Fondul Proprietatea și-a redus participația de la Oil Terminal la 3,80% din titluri, față de deținerea anterioară de 5,39% din capitalul social. În ziua pubicării anunțului a fost o nouă explozie a prețului în limita plafonului de 15%, acțiunile regăsindu-se pe un nou maxim al ultimilor 4 ani.

Raportări contradictorii privind profitabilitatea companiei la începutul anului trecut și perspectiva unei majorări de capital penalizatoare pentru investitorii de portofoliu care ar fi obligat investitorii să aducă bani de acasă de aproapr 4,5 ori mai mulți decât întreaga lor deținere au încercat nervii acționarilor companiei Oil Terminal (OIL).

Acum răbdarea de a sta pe acțiuni pare a fi răsplătită. Astăzi, titlurile companiei au atins un nou maxim al ultimilor ani de 0,1745 lei/acțiune, după o creștere de 15% în limita plafonului maxim de creștere pentru o zi de tranzacționare admisă de sistemul de tranzacționare al operatorului Bursa de Valori București pe a cărei platformă sunt listate titlurile companiei.

La orele prânzului, acțiunea Oil Terminal rămăsese fără ofertă, potrivit platformei de tranzacțonare a IFB Finwest. La acest nivel de preț, capitalizarea bursieră a companiei este de 101,63 milioane lei (22,50 milioane euro).

Acțiunile Oil Terminal se apreciază cu 15%, până la un maxim al ultimilor 4 ani, în ziua în care FP anunță că și-a coborât deținerea sub pragul de 5%

Explozia de preț – echivalent pentru o creștere de aproape {etoroCFDrisk}% de la sfârșitul lunii ianuarie – este explicabilă, în opinia lui Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea (FP) din partea companiei de administrare Franklin Templeton. Este perspectiva dividendului cea care a atras investitorii. „Lumea s-a trezit că de fapt sunt profituri care sunt de împărțit către acționari”

Cu toate acestea, Fondul a fost la vânzare în aceste zile. Potrivit unei notificări către bursă, FP și-a redus participația la 22,14 milioane acțiuni Oil Terminal, respectiv la 3,80 din capitalul social al companiei, față de deținerea anterioară de 31,40 milioane titluri, echivalentul a 5,39% din totalul acestora.

Fondul Proprietatea se află în litigiu cu compania, contestând în instanță și blocând până în momentul de față majorarea de capital care ar obliga acționarii investitori de portofoliu să vină cu sume agregate de 105,38 milioane lei doar pentru a-și conserva nivelul participației față de aportul în natură de 155,61 milioane lei al statului echivalent cu valoarea a 2 terenuri pe care își desfășoară activitatea societatea. „Este o poveste lungă. Nu știu când se va termina”, spune Konieczny.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.