Smarter_way_USA

Romcab a intrat in insolventa

Tribunalul Mureş a aprobat cererea de insolvenţă a Romcab SA. Vlădescu nu îşi explică pierderile raportate de Romcab pentru 2016 Sebastian Vlădescu are deja discuţii cu avocaţii pentru a lua măsuri împotriva conducerii executive Romcab

* “În decembrie, am primit un cash-flow ca să-l prezint băncilor, în care marja de profit era 4% pentru 2016”
* “Pe 14 ianuarie, am primit propunerea să fiu asociat în Sadalbari”
* “Personal, am împrumutat Romcab cu 100.000 de euro, în noiembrie”
* “Firma elveţiană SGS a fost angajată de Romcab ca să certifice băncilor stocurile”
* ” Nu există nici o legătură, nici un fel de contract, nici un fel de avantaj pentru Tăriceanu din afacerea Romcab”
* “Eximbank împreună cu IIB, CEC şi Banca Transilvania pot deveni proprietarii Romcab”

Sebastian Vlădescu: “Problema este că nu-mi explic această pierdere. Ultimele date pe care le-a primit Consiliul de Administraţie din care am făcut parte, în octombrie 2016, se referă la rezultatele la 9 luni, care arătau că firma era funcţională, profitabilă şi fără probleme, în conformitate cu planul de afaceri al anului 2016.
Nu aveam înregistrări în Centrala Incidentelor de Plată, nu erau întârzieri la bănci, nu existau datorii la stat, nu aveam vreo plângere de la vreun furnizor că este neplătit.
Urmăream constant ca Romcab să nu aibă datorii către bugetul de stat şi către bănci. De asemenea, urmăream încadrarea în parametrii de profitabilitate, lichiditate şi îndatorare agreaţi cu finanţatorii. Nu existau deviaţii sau elemente care să-mi atragă atenţia, cu excepţia a două cifre pe care le-am observat şi le-am discutat cu Zoltan Prosszer (n.r. CEO-ul Romcab, devenit preşedinte la jumătatea lunii ianuarie), respectiv nivelul stocurilor – 120 milioane de euro – şi nivelul crescut al datoriilor către terţi non-bancari (circa 90 de milioane euro). Dar, în acelaşi timp, erau în jur de 50 de milioane de euro, bani de încasat de la clienţi.
Zoltan Prosszer mi-a spus că aceste deviaţii sunt cauzate de noul model de business, pe care l-a implementat, în care lua materie primă de la clienţii locali, o prelucra şi o revindea. Din ce ştiu, la momentul cererii insolvenţei, pe 10 februarie, Zoltan Prosszer a spus că cere insolvenţa pentru că un creditor nu a mai avut răbdare, dar nu a spus, din informaţiile mele, că firma a înregistrat pierderi, în 2016, lucru pe care l-a raportat joia trecută, pe 16 februarie.
Reporter: V-a informat Prosszer despre pierderile pe care urma să le anunţe?
Sebastian Vlădescu: Dimpotrivă, în decembrie, când am avut o întâlnire cu băncile la care a spus că va participa, dar nu a făcut-o, Prosszer mi-a trimis un document pe o foaie cu antet Romcab, în care spunea că are stocuri de 100 de milioane de euro şi o marjă a profitului net de 4% din cifra de afaceri pentru 2016.
Reporter: Ca să înţelegem. Prosszer v-a trimis un document ca să-l prezentaţi băncilor în care spune că profitul net pe 2016 este 4% din cifra de afaceri.
Sebastian Vlădescu: Exact. Adică vreo 10 milioane de euro profit şi cifră de afaceri de 260 milioane de euro.
Reporter: Ce îi reproşaţi directorului financiar?
Sebastian Vlădescu: Eu aveam două probleme cu el: nu îmi furniza informaţii şi îmi furniza informaţii greşite sau ciudate şi trebuia să îi semnalez că nu erau în regulă. De exemplu, ultimul document primit de la el se numea “cash flow parţial”. L-am întrebat ce reprezintă şi mi-a spus că este modelul pe care lucrăm cu Banca Transilvania. Acesta nu este un răspuns. Am cerut cash flow-ul total. Plus că, în cash-flow-ul parţial, cifrele nu se corelau. Până la urmă, problema era generată de faptul că nu era implementat sistemul informatic şi se lucra manual. Ni s-a spus că în ianuarie, va merge sistemul şi vom avea cifrele. Le-am spus că nu vreau situaţii, pe vorbe, ci în scris.” a declarat Vladescu pentru Bursa.ro

sursa: bursa.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.