Smarter_way_USA

Dolarul nu are rival: Bancile centrale ale lumii si-au reluat achizitiile de titluri de trezorerie americane

După o perioadă de şase luni în care şi-a vândut din deţinerile de titluri americane de trezorerie, China şi-a reluat achiziţiile de astfel de titluri în decembrie. China nu a mai cumpărat datorii americane din luna mai a anului trecut, în condiţiile în care banca centrală a ţării încearcă să ţină sub control ieşirile de capital, scrie Financial Times.

Ţara, care a pierdut statutul de cel mai mare deţinător de titluri americane de trezorerie din lume în octombrie în favoarea Japoniei, a adăugat titluri de datorie americană de 9,1 miliarde de dolari rezervelor sale în ultima lună a anului trecut. Rezervele valutare ale Chinei au scăzut sub nivelul de 3.000 mld. dolari pentru prima dată în ianuarie, un minim pe aproape şase ani în contextul în care banca centrală a ţării a intervenit pe pieţe pentru stabilizarea monedei locale.

În efortul de a stăvili ieşirile de capital, Beijing-ul a întărit controalele de capital. Dobânzile mai mari au sporit de asemenea atracţia menţinerii banilor pe plan local.

În pofida creşterii portofoliului de titluri de trezorerie al Chinei în decembrie, pe întregul an deţinerile totale de astfel de titluri ale ţării au înregistrat cel mai pronunţat declin anual consemnat vreodată, de 188 miliarde de dolari.

Din rândul celor mai mari 30 de deţinători de titluri americane de trezorerie, jumătate şi-au redus poziţiile anul trecut, printre aceştia numărându-se Japonia, Elveţia, Arabia Saudită şi Belgia. China deţinea titluri de trezorerie în valoare de 1.060 miliarde de dolari la sfârşitul anului, comparativ cu deţinerile de 1.090 miliarde de dolari ale Japoniei.

Deţinerile totale străine de titluri de trezorerie americane au atins un nivel de aproximativ 6.000 de miliarde de dolari în decembrie, în scădere de la 6.150 miliarde de dolari cu un an în urmă, dar mai mari decât nivelul de 5.944,7 miliarde de dolari din noiembrie, potrivit Bloomberg. Deţinerile totale erau în scădere din luna iunie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2017


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.