Smarter_way_USA

Un fost asociat al lui Soros vinde tot aurul si pariaza pe scaderea titlurilor de stat. Vede dobanzi în crestere si un dolar foarte tare

Managerul de fonduri Stanley Druckenmiller, fost șef la Quantum Fund și Duquesne Capital vede pozitiv economia americană după victoria în alegerile prezidențiale a lui Donald Trump. Și-a vândut tot aurul, mizează pe evoluția favorabilă a bursei și scăderi în piețele de bonduri.

Stimulii fiscali introduși de noua Administrație republicană a lui Donald Trump ar urma să determine o perioadă de creștere a economiei americane, spune investitorul legendar Stanley Druckenmiller, cel care a deținut conducerea executivă a Quantum Fund, aparținând magnatului George Soros în anii 1988-2000.

În cadrul unei conferințe susținute la New York, acesta a declarat că se așteaptă, de asemenea, la o întărire a dolarului SUA, în paralel cu o scădere a cotațiilor în piața titlurilor de stat.

După ce sconta inițial pe victoria democratei Hillary Clinton, Druckenmiller și-a schimbat total pozițiile în piață, aliniindu-se pentru ceea ce crede a fi „un mare pariu pe creștere” al lui Trump. Chiar de a doua zi și-a lichidat toate deținerile de aur. „Toate motivele pentru care l-am deținut în ultimii ani par a se sfârși”, afirma el.

În același timp, a inițiat pariuri pe scăderea titlurilor de stat. Mizează pe o ridicare a randamentelor notelor de trezorerie pe 10 ani la 3,0%, față de valorile de 2,33% la care se regăsesc în acedastă dimineață. „Sunt short pe bonduri; pe bund-urile germane, pe bondurile italiene și pe bondurile SUA”, afirmă Druckenmiller, contestatar constant în ultimii ani ai politicilor dobânzilor mici ale băncilor centrale. Nu mai departe de începutul lunii mai, el vorbea despre faptul că Rezerva Federală Americană îi împinge pe investitori la „un comportament nesăbuit”.

Dobânzi de 6% la 10 ani și 0,82 dolari pentru un euro

Nu este o previziune singulară. După victoria lui Trump, un alt investitor experimentat din piețele de bonduri, Jeffrey Gundlach de la DoubleLine Capital, fost manager al fondurilor TCW, afirma că titlurile de stat americane cu maturitate la 10 ani vor coborî într-atât de mult în următorii 2 ani, încât vor fi purtătoare ale unui cupon anual de 6%. El avansa și o predicție radicală privind întărirea dolarului, indicând o țintă de 82 de cenți pentru un euro, față de reperul de tranzacționare din aeastă dimineață de 1,064 dolari pentru un euro.

Deși are o prognoză mai rezervată privind scăderile din piețele de bonduri, cu un randament la jumătate pentru notele la 10 ani față de cel avansat de Gundlach, Druckenmiller spune că acest declin este suficient să atragă după sine o scădere de 10% a bursei americane. Acțiunile vor avea de suferit în contextul majorări costurilor de finanțare ale corporațiilor, în pofida operării într-un climat de creștere economică.

Acum 6 ani, în contextul dobânzilor aproape de zero și a unor așteptări negative față de piața de acțiuni, fostul asociat al lui Soros lichidase Duquesne Capital, unde avea în administrare 12 miliarde de dolari, returnând banii investitorilor.

Acum, Druckenmiller spune că nu este neapărat un fan al lui Trump, dar are încredere în promisiunile sale despre acțiunea în sensul dereglementărilor și în echipa formată din liderul din Congres Paul Ryan și noul vicepreședinte Mike Pence că vor tăia taxele individuale și corporative. I se pare că stimulul fiscal este cel care se impune, în condițiile în care băncile centrale au rămas fără opțiuni după 8 ani de experimente cu rate foarte scăzute ale dobânzilor.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.