Smarter_way_USA

Patria Bank a luat in plata 11 apartamente. După fuziune, acestea vor ajunge la Banca Carpatica

Patria Bank, bancă ce urmează să fuzioneze cu Carpatica și să preia numele celei din urmă, a luat în plată 11 apartamente în toată țara, în valoare de 1,3 milioane de lei. Micuța Patria Bank, locul 27 în sistemul bancar din România, și-a crescut portofoliul de imobile ca urmare a Legii dării în plată. Banca a votat transferul a 33 de imobile din patrimoniul personal în cel al Băncii Comerciale Carpatica, bancă la care controlează pachetul majoritar de acțiuni și cu care urmează să fuzioneze prin absorbție, preluând structura Carpatica.

Printre cele 33 de imobile transferate către Carpatica se numără diferite clădiri ale sucursalelor din țară, terenuri ajunse în proprietatea băncii – cu o valoare totală de 43,9 milioane de lei – dar și 11 apartamente date în plată de foștii clienți ai băncii, cu o valoare înregistrată de 1,3 milioane de lei, dintre care cel mai scump este unul situat în Bulevardul Ghencea, București, cu o valoare de 311.000 lei, potrivit anexei la Hotărârea Generală a Acționarilor din 8 noiembrie.

Pe lângă imobilele deja preluate, banca, care purta numele de Nextebank până la începutul acestui an, are deschise 14 dosare pe darea în plată la instanțele din întreaga țară, cele mai multe fiind contestații la notificările clienților.

Legea prevedea dreptul debitorilor consumatori de a stinge integral creditul prin transferul către bancă locuinței ipotecate care garantează împrumutul, indiferent de valoarea de piață a acesteia, și fără explicații suplimentare. Curtea Constituțională a amendat legea în sensul că darea în plată se aplică doar în condițiile impreviziunii, care urmează să fie detaliate într-o motivare ce nu a fost încă publicată.

Patria Bank este deținută de fondul de investiții Axxess Capital, condus de Horia Manda, și a devenit acționar majoritar, în acest an, la Banca Comercială Carpatica printr-o combinație de subscripție la majorarea capitalului și achiziții de acțiuni. După tranzacție, Patria Bank a votat pentru fuziunea prin absorbție în Carpatica, și va purta numele mult mai cunoscut al băncii fondate de Ilie Carabulea la Sibiu.

Camping-uri și terenuri în proprietate

Patria Bank deține terenuri de 10.000 de mp în Baciu, Comuna Săcele, Județul Brașov, înregistrate la o valoare de aproape 2,2 milioane de lei, un teren de aproape 27.000 de mp în satul Olteni, județul Vâlcea, cu o valoare de 3,9 milioane de lei dar și o cotă într-un drum de acces în Brașov, înscris la aproape 670.000 de lei.

Banca mai deține și Campingul Dârste – Apa Rece în județul Brașov, cu teren și construcții, înscris ci o valoare de aproape 570.000 de lei. Imobilele au ajuns la bancă după ce a preluat garanțiile unor credite neperformante pentru care a făcut provizioane de 5,6 milioane de lei, se arată în anexă. Patria Bank avea, potrivit raportului pe anul 2015, ultimul publicat, active de 1,2 miliarde de lei – dintre care credite de 547 de milioane de lei, în creștere cu aproape jumătate față de 2014. Pierderile băncii au scăzut de la 28 de milioane de lei la 8 milioane de lei. Carpatica avea pierderi de peste 37 de milioane de lei la nouă luni, în creștere cu aproape o treime față de septembrie 2015.

Rata de adecvare a capitalului a ajuns la 12,6%, în crestere de la 4,9% la finele anului trecut, dar în ușoară coborâre față de primul semestru. Soldul de credite al băncii era de 639 de milioane de lei, în scădere cu 19% față de septembrie 2015, iar activele de 2,7 miliarde de lei, în scădere cu 11%. În urma fuziunii, capitalul social al BCC va crește de la 220 de milioane de lei la 376 de milioane de lei, potrivit planului de fuziune.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.