Smarter_way_USA

Pierderile E.ON s-au amplificat la 9,3 miliarde euro la 9 luni

Pierderile nete ale E.ON s-au amplificat în primele nouă luni ale acestui an la 9,3 miliarde de euro, ca urmare a reevaluării în scădere a valorii activelor cu 6,1 miliarde de euro, după separarea de grup a diviziei de energie convențională și trading Uniper, relatează MarketWatch.

În urmă cu un an, E.ON a înregistrat pierderi nete de 5,67 miliarde de euro. Uniper a fost listată la bursă în luna septembrie. Atât E.ON cât și compania concurentă RWE au separat operațiunile de energie convențională de cele de energie regenerabilă, în încercarea de atragere a investitorilor, scrie News.ro.

Ca și alte companii europene de utilități, E.ON și RWE sunt afectate de prețurile scăzute ale electricității, determinate de dezvoltarea energiei regenerabile și prețurile mici ale petrolului. E.ON a mai anunțat că va încerca să evite orice majorare de capital prin subscrierea de drepturi, în vederea finanțării obligațiilor financiare pe segmentul de energie nucleară.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare a coborât cu 13% în primele nouă luni, raportat la aceeași perioadă a anului trecut, la 3,64 miliarde de euro. Pe ansamblul anului, grupul anticipează o pierdere netă și un profit EBITDA ajustat de 2,7-3,1 miliarde de euro.

În raportul publicat miercuri de E.ON se arată că vânzările din Europa Centrală și de Est și Turcia au scăzut ușor. În cazul României și Cehiei, declinul s-a produs din cazua tarifelor mai mici. Totodată, profitul înainte de dobânzi și taxe din România a scăzut semnificativ din cauza tarifelor electricității și gazelor și a vânzărilor mai mici de gaze, mai ales către consumatorii casnici.

Grupul E.ON este prezent în România din 2005 și are circa 3 milioane de clienți în sectoarele de gaze naturale și energie electrică. Compania administrează 81.000 km de rețea energie electrică și peste 20.000 km de rețele gaze naturale. Companiile din România ale E.ON și-au bugetat pentru acest an investiții de aproape 100 milioane euro, nivel asemănător celui de anul trecut, și preconizează o creștere a cifrei de afaceri cu 2%, la cinci miliarde lei (1,11 miliarde euro), de la 4,9 miliarde lei în 2015.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 1,202 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.