Smarter_way_USA

Ion Tiriac este cel mai bogat roman, cu o avere estimata de 1,6-1,65 miliarde euro. Cine sunt urmatorii bogati romani

Ion Țiriac este cel mai bogat român în 2016, cu o avere de 1,6-1,65 miliarde de euro, în creștere cu 8,3% față de anul trecut, când averea era evaluată la 1,5 miliarde de euro, potrivit celei de-a 15 ediții a Top 300 Cei mai bogați români.

Averea cumulată a celor mai bogați 300 de români este de 21,7 miliarde de eruo, cu 4,2% mai mare decât nivelul înregistrat în ediția de anul trecut a clasamentului. O creștere de 20% a fost înregistrată la pragul minim pentru ocuparea unui loc în clasament. Dacă în ediția precedentă acest nivel se situa la 16-18 milioane de euro, acum pragul a urcat la 20-21 milioane de euro.

Astfel, în 2016 cel mai bogat român este Ion Țiriac, care a ajuns la o avere între 1,6 -1,65 miliarde de euro, față de 1,5 miliarde de euro în 2015. Pe locul al doilea se află frații Pavăl, care dețin rețeaua de bricolaj Dedeman, cu o avere de 920-950 de milioane de euro, în creștere cu 6,8% față 2015.

Ioan Niculae, cândva considerat cel mai bogat român și ieșit recent din închsoare, ocupă locul al treilea, cu o avere de 600-700 de milioane de euro, în scădere față de 2015, când averea era estimată la 750-800 milioane euro.

Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS, are o avere evaluată la 500-520 milioane euro, în creștere față de anul trecut. Pe următoarele locuri se clasează Iulian Dascălu, cu o avere de 450 de milioane de euro, Gruia Stoica și Vasile Didilă (380-400 milioane euro), frații Cristescu (350-360 milioane euro), Gabriel Popoviciu (340-360 milioane euro), George Becali (280-300 milioane euro) și Radu Dimofte (270-290 milioane euro).

În ceea ce privește metodologia de calcul a averilor, fiecărui milionar i s-a întocmit o fișă în care au fost trecute companiile la care deține acțiuni, proprietățile imobiliare, banii pe care îi are în conturi, investițiile în artă sau bunuri precum bijuterii sau mașini, potrivit autorilor topului realizat de revista Capital.

Anul acesta au fost calculate valorile de piață a peste 3.000 de firme deținute de 476 de antreprenori români, aflați pe lista pretendenților pentru un loc în clasamentul Capital. Pentru evaluarea afacerilor s-au folosit multiplicatori EBITDA, diferiți pentru fiecare industrie, actualizați în funcție de valorile de piață confirmate în cazul realizării unor tranzacții recente în domeniile respective.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.