Smarter_way_USA

Investitorii europeni si americani, precaut optimisti in asteptarea rezultatelor alegerilor din SUA

După avansul consistent de luni, acțiunile europene au consemnat o apreciere modestă în ședința de astăzi, în condițiile în care investitorii așteaptă rezultatele votului de la alegerile pentru președinția SUA, la capătul unei campanii electorale presărate cu acuzații și insinuări din partea ambelor tabere. O eventuală victorie a candidatei democrate Hillary Clinton se va reflecta, cel mai probabil, într-un nou val de creșteri pe piețele financiare din întreaga lume, alternativa fiind considerată de rău augur pentru economia mondială de majoritatea analiștilor.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,3%, până la 334,91 puncte, după o creștere de 1,5% în sesiunea precedentă, susținută de anunțul FBI privind încheierea investigațiilor legate de corespondența electronică a lui Clinton.

“Opinia generală pare să fie că decizia FBI a lăsat cale liberă pentru victoria lui Clinton. Sentimentul din piețe s-a îmbunătățit, însă a rămas o urmă de precauție”, a spus Richard Perry, analist al Hantec Markets, citat de MarketWatch.

Pe de altă parte, analistul Craig Erlam de la firma canadiană de brokeraj Oanda avertizează că piețele s-ar putea regăsi într-o situație similară celei din iunie, când britanicii au votat în favoarea părăsirii Uniunii Europene, surprinzând investitorii.

“O victorie surprinzătoare a lui Trump ar putea lăsa piețele extrem de vulnerabile. Nu trebuie să ne uităm prea în spate pentru a vedea cum se va reflecta acest lucru în piețe“, susține Erlam.

În așteptarea rezultatelor votului, investitorii europeni au dat dovadă de prudență astăzi. Bursa de la Frankfurt a închis cu o apreciere de doar 0,2%, piața de capital de la Paris a urcat cu 0,4%, iar bursa de la Londra, cu 0,5%, după un câștig de 1,7% luni.

Acțiunile ArcelorMittal au scăzut cu 4,3%, după ce producătorul de oțel a avertizat investitorii că profitul companiei va fi afectat de creșterea prețurilor pentru cărbunele cocsificabil, concomitent cu reducerea prețurilor la oțel pe piața din SUA. Declinul a survenit în pofida faptului că ArcelorMittal a revenit pe profit în al treilea trimestru, în contextul reducerii costurilor.

O evoluție contrar așteptărilor au avut-o și titlurile companiei daneze Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume. Acțiunile Vestas s-au depreciat cu 9,1%, deși compania a avut o performanță solidă în trimestrul al treilea și a revizuit în urcare estimările pentru profitul și veniturile din acest an.

De cealaltă parte, titlurile băncii franceze Credit Agricole au urcat cu 5,6%, iar cele ale Associated British Foods, proprietarul retailerului de modă Primark, cu 5,8%, impulsionate, în ambele cazuri, de rezultatele financiare bune din trimestrul încheiat la 30 septembrie.

Revenind în SUA, indicele S&P 500 al bursei de la New York se aprecia cu 0,5% la ora locală 13:26 (20:26 ora României), Dow Jones Industrial Average creștea cu 0,6%, iar Nasdaq Composite cu 0,7%.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.