Smarter_way_USA

Impact isi majoreaza profitul la 9 luni de aproape 4 ori, veniturile din vanzarea de locuinte urcand cu 50%

Impact Developer & Contractor a obținut în primele 3 triemstre un profit net de 27,95 milioane lei, cu 272% mai mare decât cel de 7,5 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Compania a vândut în acest interval unități rezidențiale de aproape 25 milioane euro.

Compania Impact Developer & Contractor (IMP) raportează la 9 luni o majorare de 51,03% a veniturilor din vânzarea de proprietăți rezidențiale la 111,34 milioane lei, de la 73,62 milioane lei în intervalul coresponent din 2015. Acest câștig este compensat cu ajustarea valorii contabile a stocurilor de locuințe vândute. Pierderea rezultată este de 76,77 milioane lei, cu 41,82% mai mare decât cea de 54,13 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului trecut.

Profitul pre-taxare EBITDA este, astfel, de 27,38 milioane lei, cu 259,79% mai mare față de 7,61 milioane lei cu un an în urmă. La nivelul profitului net, dinamica este încă și mai mare, de 272,66%, valoarea de 27,95 milioane lei raportată pentru primele 9 luni din 2016, comparativ cu 7,50 milioane lei cu un an în urmă.

În intervalul de raportare s-a demarat și construcția la Ansamblul Platanilor, 39 de blocuri cu 888 apartamente în cadrul proiectului Greenfield Băneasa. Pentru aceasta, compania a contractat cu 2 luni în urmă un credit de 35 de milioane de lei (7,87 milioane euro) de la Libra Internet Bank. La finele lunii septembrie, oficiali ai Impact afirmau că societatea intenționează să contruiască în următorii 4 ani nu mai puțin de 4.000 de apartamente.

La 30 septembrie compania avea active de 469,90 milioane lei, cu 0,41% mai mari decât cele de 467,97 milioane lei prinse în contabilitate la data de 31 decembrie 2015. În același răstimp, datoriile totale ale Impact au fost reduse cu 24,35%, la 80,81 milioane lei, de la 106,83 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de astăzi de 0,7000 lei/acțiune conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 194,50 milioane lei (43,22 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.