Smarter_way_USA

Cemacon Zalau, afaceri la 9 luni in crestere cu aproape o treime si profit net de 6,68 milioane lei, in scadere cu 18%

Deși și-a majorat cifra de afaceri nete cu 29%, la 72,29 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului , față de perioada similară a anului trecut, producătorul de materiale de construcții Cemacon și-a dinminuat profitul net cu 18,03%, la 6,68 milioane, pe fondul adâncirii pierderilor financiare.

Cemacon Zalău (CEON) a obținut în primele 9 luni ale anului venituri operaționale de 68,59 milioane lei, cu 16,19% mai mari decât cele de 59,03 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului precedent, potrivit raportării companiei publicată astăzi pe portalul Bursei de Valori București. În același interval, însă, cheltuielile de exploatare au avut o dinamică mai accelerată, de 21,60%, până la 53,31 milioane lei, de la 43,84 milioane lei.

În acest context, câștigul pre-taxare EBITDA a fost relativ constant, de 15,28 milioane lei, cu numai 0,59% peste cel de 15,19 milioane lei din primele 9 luni ale lui 2015. Rezultatul financiar negativ de 3,22 milioane lei este cu 23,37% peste cel de 2,61 milioane lei de acum un an, ceea ce a contribuit la o scădere a profitului net cu 18,03%, la 6,68 milioane lei, de la 8,15 milioane lei. Este un recul al performanței înregistrat chiar în contextul unei cifre nete de afaceri de 72,28 milioane lei, majorată cu 29,00%, față de 56,03 milioane lei.

Cemacon – firmă care a trecut printr-o reorganizare, după o etapă de stres financiar legată de dificultățile de rambursarea a creditelor contractate la BCR – a primit la Premiul pentru „Redresarea anului” la celei de-a 2-a ediții a Premiilor Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est organizată la jumătatea lunii septembrie la Varșovia.

La data de 30 septembrie compania mai avea datorii pe termen lung de 51,09 milioane lei, în scădere cu 5,94% față de 54,32 milioane lei la 31 decembrie 2015, în timp ce datoriile pe termen scurt au crescut, în același interval de raportare, cu 72,9%, la 20,30 milioane lei, de la 18,92 milioane lei. Activele totale sunt de 165,52 milioane lei, cu 3,47% mai mari decât valoarea de 159,96 milioane lei, prinsă în contabilitate la finele anului trecut.

În contul datoriei istorice, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief (BoF), deținut în principal de BCR, a ajuns principalul acționar al companiei cu o participație de 27,89% din titluri. KJK Cărămidă SRL, parte a grupului financiar olandez KJK are o participație similară, în timp ce societatea care a condus procesul de restructurare, Andrei & Andrei, deține 19,68% din titluri. BRK Financial Group din Cluj-Napoca are o participație de 14,61% din titluri.

La ultimul preț de închidere, de 0,334 lei/acțiune de la Bursa de Valori București, Cemacon are o capitalizare de piață de 38,07 milioane lei (8,46 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

74% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.