Smarter_way_USA

Care este cel mai bun cont bancar din Romania, FARA comisioane?

Un cont bancar cu costuri şi comisioane mici este, chiar şi în această perioadă, un lucru destul de greu de găsit. Şi asta în condiţiile în care tot mai mulţi români folosesc cel puţin un cont personal, indiferent că este vorba de un cont curent, unul de economii, pentru depozite bancare, sau unul de card.

Pentru simplul motiv că a avea un cont bancar este extrem de util. Cu ajutorul lui poţi avea încasări, poţi face diverse tipuri de plăţi (de la taxe şi impozite până la furnizori de utilităţi) şi îţi poţi organiza finanţele personale, planul de economisire şi aşa mai departe.

Iar cel mai comod şi mai uşor mod în care poţi realiza toate aceste lucruri este, evident, prin internet. Şi cel mai ieftin, totodată. Pentru că, după cum bine ştii, băncile au grijă să încaseze comisioane cam pentru toate activităţile de mai sus, iar aceste comisoane sunt mai mici dacă activităţile sunt realizate online.

Aşadar, există comisioane de deschidere şi de administrare cont, pentru plăţi pe care le faci dar şi pentru încasări, pentru internet banking, pentru retragere de numerar şi numeroase alte tipuri de comisoane pentru tot felul de operaţiuni de care ai putea avea nevoie la un moment dat (interogare sold etc.).

Sigur, cu cât reuşeşti să faci mai multe operaţiuni online, cu atât şi comisioanele plătite sunt mai mici. Însă chiar şi aşa, dacă ai calcula câţi bani te costă aceste lucruri în fiecare an, probabil că ai ajunge la o sumă destul de consistentă, de ordinul sutelor de lei. Dar nu trebuie să fie neapărat aşa!

Am vrut să aflu cum s-ar putea reduce cât mai mult aceste costuri şi am aflat că ele pot fi reduse chiar până la zero.

Iată un cont bancar cu costuri şi comisioane ZERO

Da, ai citit bine, am spus ZERO! Aceasta este oferta băncii Libra Internet Bank, care propune un cont bancar cu costuri şi comisioane chiar ZERO. Libra este o bancă deţinută de un grup american de investiţii şi este membră a Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB), deci banii tăi sunt în siguranţă.

Contul oferit se numeşte „Cont Libra Online” şi poate să fie deschis şi administrat 100% online (deci nu trebuie nici măcar să te deplasezi până la bancă), este în lei şi are costuri şi comisioane ZERO.

Serviciul de internet banking este gratuit iar încasările şi plăţile se pot face fără niciun fel de comisioane. Fără să fie necesar să încasezi în acest cont salariul, sau pensia, sau să existe alte cerinţe suplimentare.

Singura observaţie este că pentru a activa acest cont deschis online trebuie să-l alimentezi prin transfer bancar dintr-un alt cont deschis pe numele tău, la o altă bancă. Dar acest lucru n-ar trebui să fie un impediment prea mare, căci dacă ai deja un cont bancar, atunci cu siguranţă vei aprecia oportunitatea de a folosi un cont fara comisioane.

Iar pentru operaţiunile cu numerar, banca îţi pune la dispoziţie un card tot cu costuri şi comisioane ZERO. Cu ajutorul lui poţi face retrageri de numerar fără comision nu numai de la bancomatele Libra, ci de la toate bancomatele din reţeaua Euronet din România (la care participă 14 bănci şi are peste 400 de bancomate).

Mai mult, contul de la Libra are marele avantaj de a-ţi oferi acces la depozite bancare cu o dobândă foarte avantajoasă. În ultimul timp, dobânzile au scăzut foarte mult, după cum rezultă şi din rata medie pentru dobânda anuală la depozite, care este calculată de site-ul conso.ro la valoarea de 1,60% la cele în lei pe 1 an. Cu toate acestea, depozitele oferite de Libra au dobânzi semnificativ mai mari, ce ajung până la 2,50% pe an.

În ceea ce mă priveşte, am vrut să beneficiez de oferta Libra Internet Bank şi mi-am deschis un astfel de cont. În anul care a trecut de atunci, am realizat mai multe tipuri de operaţiuni şi pot spune că cele promise în ofertă sunt conforme cu realitatea.

Dar, din punctul meu de vedere, cel mai interesant lucru mi s-a părut a fi contul de economii denumit „nelimitat”, care combină avantajele unui depozit bancar (având o dobândă rezonabilă, de 1,30%) cu cele ale unui cont curent, căci banii sunt disponibili în permanenţă, fără a trebui să fie păstraţi vreun anumit termen şi fără a exista vreun cost la retragerea lor.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.