Smarter_way_USA

BNR a aprobat prealabil fuziunea dintre Banca Comerciala Carpatica si Patria Bank

Banca Națională a României a aprobat prealabil operațiunea de fuziune prin absorbție dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank, fostă Nextebank (bancă absorbită), potrivit unui comunicat al BCC de la Bursă.

Proiectul de fuziune dintre cele două bănci a fost aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 5.10.2016 ai BCC. Carpatica a fost cumpărată, la începutul acestui an de către Patria Bank, care ulterior și-a schimbat numele în Nextebank, în martie 2016, și a anunțat că urmărește fuziunea cu banca achiziționată, prin păstrarea numelui Carpatica.

Banca Comercială Carpatica a fost scoasă la vânzare după ce acționarul majoritar, omul de afaceri Ilie Carabulea, a avut probleme penale și nu a mai putut să susțină instituția cu capital. Banca Națională a României a impus restricții de activitate la Carpatica, pentru a conserva solvabilitatea băncii, aflată deja sub pragul critic.

În cele din urmă, Patria Bank a ajuns să dețină 64,2% din acțiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulată în martie pentru cumpărarea titlurilor deținute de acționarii minoritari, în cadrul căreia a achiziționat un pachet de 9,4% pentru 21,7 milioane lei. Carabulea a rămas cu un pachet de 18,5% din acțiuni..

Carpatica avea pierderi de peste 37 de milioane de lei la nouă luni, în creștere cu aproape o treime față de septembrie 2015. Rata de adecvare a capitalului a ajuns la 12,6%, în crestere de la 4,9% la finele anului trecut, dar în ușoară coborâre față de primul semestru.

Soldul de credite al băncii era de 639 de milioane de lei, în scădere cu 19% față de septembrie 2015, iar activele de 2,7 miliarde de lei, în scădere cu 11%. În urma fuziunii, capitalul social al BCC va crește de la 220 de milioane de lei la 376 de milioane de lei, potrivit planului de fuziune.

Patria Bank avea, potrivit raportului pe anul 2015, ultimul publicat, active de 1,2 miliarde de lei – dintre care credite de 547 de milioane de lei, în creștere cu aproape jumătate față de 2014. Banca, deținută de Axxese Capital, companie condusă de Horia Manda, și-a diminuat pierderile de la 28 de milioane la 8 milioane de lei.
viewscnt


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.