Smarter_way_USA

Antibiotice Iasi, venituri cu 5% mai mari la 9 luni si profit net in crestere cu 22%, de 17,8 milioane lei

Compania Antibiotice Iași a obținut în primele 3 trimestre din acest an venituri din vânzări de 227,34 milioane lei, cu peste 10 milioane lei mai mari decât în perioada similară a anului precedent, în timp ce profitul din exploatare s-a majorat cu 23%, la 24,27 milioane lei.

Beneficiind de o piață farmă internă în creștere cu 7,4% și de o majorare a exporturilor cu 15%, la 72,58 milioane lei, Antibiotice Iași (ATB) și-a ameliorat rezultatele financiare la 9 luni. Compania a realizat venituri din vânzări de 227,34 milioane lei, cu 5,11% mai mari decât cele de 216,29 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului trecut, și cu aproape un milion de lei peste suma de 226,42 milioane lei prinsă în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat de acționari.

Antibiotice păstrează poziția de lider pe piața de unguente unde au o cotă de piață de 28,4%, supozitoare (42,6% din piață) și injectabile (75,6% din piață). La export, societatea și-a majorat cu 30% livrările în SUA (cu un aport consistent în structură a segmentului injectabile, cu +73% la nivel cantitativ și +68% valoric. A fost deschisă o reprezentanță în Vietnam, și clienți noi au fost găsiți în alte piețe din Asia de Sud-Est precum Taiwan, Filipine și Hong Kong. Pe piața europeană creșteri ale vânzărilor de produse finite injectabile s-au înregistrat, prin adjudecarea de licitații în țări precum Olanda, Bosnia și Herțegovina, Croația, Danemarca și Republica Cehă.

Profitul din exploatare s-a majorat, în primele 9 luni ale anului, cu 23,13%, la 24,27 milioane lei, față de 19,71 milioane lei în intervalul corespondent din anul 2015 și peste cea de 20,06 milioane lei prinsă în bugetul pe venituri și cheltuieli. Profitul net a avut o dinamică asemănătoare, -22,25%, la 17,80 milioane lei, de la 14,56 milioane lei, și peste cel bugetat de 14,62 milioane lei.

Activele totale ale Antibiotice se situau la 30 septembrie la 532,61 milioane lei, în scădere cu 2,21% față de 544,66 milioane lei la 31 decembrie 2015. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 10,46%, la 136,11 milioane lei, de la 152,01 milioane lei.

Titlurile Antibiotice sunt listate la Bursa de Valori București unde, în sesiunea de tranzacționare de vineri, au închis la prețul de 0,512 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei este de 343,72 milioane lei (76,17 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.