Alro Slatina, profit net cu peste o treime mai mic la 9 luni, de 94,25 milioane lei

Producătorul de aluminiu Alro a realizat în primele 3 trimestre o cifră de afaceri cu aproape 11% mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut. Deși livrările în tone au fost relativ constante, evoluția nefavorabilă a cotației internaționale a aluminiului a condus la acest rezultat, cu impact și asupra profitabilității companiei.

În primele 9 luni ale anului, producția de aluminiu primar a Alro Slatna (ALR) a urcat cu 1,13%, la 205.400 tone, de la 203.100 tone în perioada similară a anului trecut, în timp ce producția de aluminiu procesat a fost de 57.500 tone, cu 3,84% mai mică decât cea de 59.800 de tone, iar livările de bare au urcat cu 4%. Veniturile din vânzări au fost de 1,58 miliarde lei, în scădere cu 10,73% comparativ cu 1,77 miliarde lei în primele 3 trimestre ale anului precedent.

Compania pune acest rezultat pe seama declinului prețului aluminiului pe Bursa de Metale din Londra (Lodon Metal Exchange – LME), la o medie de 1.570 dolari/tonă în primele 9 luni din 2016, față de media de 1.717 dolari/tonă din intervalul corespondent al anului 2015.

„Rezultatele financiare ale Alro pentru primele 9 luni ale acestui an reprezintă încă o dovadă a stabilității afacerii și strategiei noastre, care ne permite să rămânem profitabili într-o industrie volatilă”, spune Marian Năstase, președinte al Consiliului de Administrație al companiei, potrivit comunicatului remis Bursei de Valori București în această dimineață.

Cel mai mare recul s-a resimțit la nivelul rezultatului operațional EBIT care a suferit o scădere de 49,07%, la 111,07 milioane lei, de la 218,12 milioane lei. În același timp, profitul net ajustat al companiei a fost de 94,25 milioane lei, cu 35,12% mai mic decât cel de 145,28 milioane lei de acum un an.

Activele totale ale Alro la data de 30 septembrie erau de 2,38 miliarde lei, în urcare cu 3,93%, față de cele de 2,29 miliarde lei de la finele anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 2,46%, la 1,25 miliarde lei, de la 1,22 miliarde lei.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,210 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 863,67 milioane lei (191,21 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 582 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.