Smarter_way_USA

Uber a realizat primul transport de marfa cu un camion fara sofer: 45.000 de cutii de bere (VIDEO)

Otto, companie deținută de Uber, a livrat aproximativ 45.000 de cutii de bere Budweiser cu ajutorul unui camion fără șofer, primul transport comercial realizat cu un autovehicul autonom.

Berea a fost livrată într-o localitate din statul american Colorado, de la o distanță de aproape 200 kilometri. Camionul s-a deplasat fără intervenție umană pe o distanță de circa 160 kilometri, cursa fiind supravegheată permanent de un șofer aflat în interiorul vehicului, dar și de un echipaj din partea statului Colorado. Viteza medie a camionului pe parcursul traseului a fost de 89 de kilometri pe oră, potrivit Reuters.

“Există oameni în Colorado Springs care au băut, weekendul acesta, bere livrată de un camion autonom”, a afirmat James Sembrot, director de logistică la Anheuser-Busch, divizie a producătorului de bere Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care deține în portofoliu și Budweiser.

Otto, specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru mașini fără șofer, care testează camioane autonome pe austrăzile din San Francisco, a fost achiziționată de Uber în luna august pentru 680 de milioane de dolari, potrivit The Verge.

“Succesul acestei livrări experimentale este un exemplu de realizare posibilă cu ajutor tehnologiei autonome. Totodată, evidențiază importanța colaborării cu state orientate spre viitor, cum este Colorado și companii deschise către inovare”, a spus Lior Ron, cofondator la Otto.

Transportul de bere cu un camion fără șofer vine după ce, în septembrie, Uber a lansat un serviciu de transport de persoane cu mașini autonome în orașul Pittsburgh din Statele Unite. Totuși, într-o primă fază, considerată de testare a serviciului, pasagerul nu va fi singur în mașină, ci alături de un mecanic, aflat pe scaunul șoferului, care nu va atinge însă volanul fără să fie necesar.

Considerată de mulți specialiști o adevărată revoluție în transportul cu mașina, lansarea serviciului este deocamdată experimentală. Mașinile autonome reprezintă, în prezent, o preocupare majoră a industriei auto și a companiilor din tehnologie, atrăgând giganți ca Ford, BMW, General Motors sau Google.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.