Smarter_way_USA

UBS: Imagine-soc pentru criza industriei financiare de la New York

Banca elvețiană de investiții UBS și-a redus dramatic activitatea de tranzacționare din America de Nord. Imagini publicate de portalul financiar Zero Hedge arată un tablou dezolant al zonei de trading din New York a instituției de credit, departe de frenezia și aglomerația locului de dinaintea crizei finanicare din 2007-2008.

Jocul pe calculator Crisis 2, lansat în anul 2011 de compania Electronic Arts, arată un New York distrus de un război cu extratereștrii. Un level se desfășoară chiar în zona Wall Street, un loc pustiit care nu mai indică faptul că ar fi fost vreodată capitala lumii financiare.

Distopia din jocul amintit se transpune, respectând proporțiile, și în realitatea industriei financiare în contracție. UBS, cea mai importantă bancă elvețiană, anunța în anul 2012 că urma să amputeze aproximativ 10.000 de locuri de muncă în context post-criză. Cea mai mare parte a acestor tăieri urmau să se facă pe zona de investment banking și de administrare a activelor financiare, cu o reducere semnificativă a operațiunile în America.

O veste proastă pentru brokerii, traderii și analiștii care își desfășurau activitatea la New York, într-un loc care în anul 2007 arăta ca în imaginea de mai jos, simbol al efervescenței la tranzacționare, al optimismului din piețele financiare în perioada de apogeu a expansiunii creditului privat.

Sursa foto: Zero Hedge

Șeful executiv al UBS, bancă având la finele lui 2015 active totale de 943 miliarde franci elvețieni (959 miliarde dolari), Sergio P. Ermotti, declara acum 5 ani, potrivit New York Times, că întărirea reglementărilor și în special cerințele de capital fac nesustenabile anumite segmente de activitate în zona de investment banking. Acesta este contextul în care au trecut la restructurare.

Negare sau nu a realității, dar ironic acum, în luna decembrie a anului trecut, rivala Credit Suisse acuza UBS de concurență neloială, după ce UBS ar fi “furat” aproximativ 70 de brokeri ai sucursalei sale din SUA, în special în zona de private banking.

O imagine publicată ieri de Zero Hedge arată că nici pe departe UBS nu este în situația de a se extinde. Zona de tranzacționare din New York arată dezolant, un loc parcă pustiit față de peisajul viu de acum aproape 10 ani. Portalul financiar comentează ironic faptul că aceasta este „moștenirea” Wall Street, simptom al contracției industriei financiare la nivel global.

Sursa foto: Zero Hedge

Nu este numai activitatea de trading cea afectată, ci chiar creditarea de bază. Banca Națională a Elveției a apreciat că cele mai mari 2 bănci din Țara Cantoanelor sunt subcapitalizate și a solicitat în luna iunie un aport de capital pentru fiecare de câte 10 miliarde franci elvețieni.

În ceea ce privește industria de pe Wall Street, aceasta a fost dependentă în ultimii ani de injecțiile succesive de lichiditate ale Rezervei Federale Americane, în timp ce activitatea de brokeraj a fost drastic afectată de reducerea lichidității față de perioada anterioară crizei, în special pe segmentul de obligațiuni.

Trendul de apreciere a cotațiilor pe Bursa de la New York este deja vechi de peste 7 ani, unul dintre cele mai lungi din istorie, și nu se știe care ar fi impactul asupra activității industriei financiare în cazul unui nou șoc în zona creditului de tipul celui din 2007-2008. Tot ce pot spera brokerii și traderii de la New York este ca, cel puțin, locul unde își desfășoară activitatea să nu se degradeze până la niveluri arătate în jocul Crisis 2.

Imagine-șoc pentru criza industriei financiare de la New York


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.