Smarter_way_USA

Mugur Mihaescu: Nu m-am obisnuit si nu o sa accept niciodata legea antifumat

Mugur Mihaescu, proprietarul localului St. Patrick Irish Pub & Restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, spune ca nu s-a obisnuit cu interzicerea fumatului in spatiile inchise si nu va accepta niciodata legea antifumat, intrucat romanii nu au nici bani, nici cultura sa ia masa in oras, dar ies sa socializeze, ceea ce se intampla la o tigara.

Mugur Mihaescu a vorbit, intr-un interviu despre el ca antreprenor, dar si despre subiectul fumatului interzis in spatiile publice inchise, in contextul in care au trecut aproximativ sase luni de cand Legea antifumat a intrat in vigoare.

Intrebat daca s-a obisnuit cu ideea fumatului interzis in interiorul localurilor, Mugur Mihaescu a spus raspicat ca este “o lege imbecila”. “Nu m-am obisnuit si nu o sa accept niciodata (n.r.: interzicerea fumatului). Am spus-o de o mie de ori: este o lege imbecila, facuta de una care nu a gandit si votata de unii care, din nou, nu au gandit. Este o discriminare totala, atata timp cat ai posibilitatea sa oferi fumatorului un spatiu separat, prin care sa intre separat si sa nu se amestece cu nefumatorul, si sa aiba ventilatie si toate conditiile pentru el. Nu il arunci in strada in timpul iernii ca pe o masea stricata. Dar in Romania cine tipa mai tare are dreptate”, si-a spus antreprenorul punctul de vedere.

De altfel, Mugur Mihaescu a subliniat ca, alaturi de momentul Colectiv, legea antifumat a fost o lovitura care l-a determinat sa inchida clubul The Tube pe care il avea in Centrul Vechi.

“Eu inteleg unitatea la nivel European, dar este o natiune eterogena, nu omogena. Fiecare lege trebuie sa tina cont si de specificul regiunii, de nivelul ei de dezvoltare. Trebuia sa tina cont ca lumea nu iese in oras sa manance, pentru ca nu are nici nivelul economic, nici cultura pentru asa ceva. Nu poti sa dai in cap unui popor care nu este obisnuit sa iasa in oras. Acolo unde exista posibilitatea da-le sansa sa stea inauntru sa nu ii bata crivatu afara. Inainte era numai pentru fumatori, iar nu era bine. Sincer, nici cu aia nu am fost de acord. Adica daca esti nefumator trebuie sa ai un loc unde sa nu te umpli de fum de tigara”, a continuat sa explice antreprenorul de ce nu accepta legea antifumat.

Totodata, el spune ca nici clientii nu s-au obisnuit cu interzicerea fumatului in interiorul localului, dar insa vanzarile nu au scazut pentru ca “lumea sta la terasa”, unde de altfel fumatul este permis. “Noroc ca nu am avut decat o saptamana sau doua de frig si apoi s-a putut sta afara. Legea a fost data ca eventual acum prin toamna sa uite de ea”, a punctat Mugur Mihaescu.

Antreprenorul crede ca se va ajunge “categorie” ca la un moment dat oamenii sa nu mai fumeze deloc, lucru care in opinia lui se va intampla treptat si prin educatie.

Legea antifumat, care a intrat in vigoare pe 17 martie, prevede interzicerea fumatului in tot ce inseamna spatiu cu tavan, plafon sau acoperis si cel putin doi pereti, adica localuri ca baruri, cluburi, cafenele, pub-uri, restaurante, care sunt considerate spatii publice inchise. In iunie, insa, Senatul a adoptat un proiect de lege prin care fumatul poate fi permis in spatii inchise special amenajate. Asupra acestui proiectul de lege urmeaza sa se pronunte prin vot Camera Deputatilor.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.