Smarter_way_USA

BVB lanseaza platforma educationala fluentinfinante.ro

Portalul fluentinfinante.ro, realizat de operatorul de piață BVB împreună cu parteneri din industria financiară, vizează educarea potențialilor investitori privind plasamentele bursiere.

Bursa de Valori Bcuurești a lansat începând de astăzi portalul fluentinfinante.ro, concept definit ca fiind o platformă universală pentru investitori. Este un proiect de educație financiară pe care operatorul de piață îl realizează împreună cu partenerii săi, Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville.

Noul website se adresează celor care aspiră la mai bine și care vor să aibă o educație mai ridicată din punct de vedere financiar, explică demersul Lucian Anghel, președinte al BVB. „Educația financiară aduce, în opinia noastră, și bunăstare”, a declarat el la evenimentul de lansare organizat la deschiderea ședinței de tranzacționare de astăzi.

Sala de la etajul 14 al clădirii International Business Center Modern, unde se află sediul Bursei, a fost plină, invitații fiind inclusiv pe hol, foarte mulți din partea companiilor partenere. Platforma conține circa 35.000 de cuvinte la secțiunea de cursuri, are un glosar cu 150 de termeni privind activitatea de investiții și 35 de clipuri video însumând peste 100 de minute.

Este un demers de concentrare pe o platformă unică a noțiunilor de bază privind investițiile, în condițiile în care în limba română, pe internet, acest tip de informații de bază sunt puțin accesibile, spune Zuzanna Kurek, care s-a ocupat îndeaproape de proiect în calitate de specialist în relația cu investitorii al BVB.

Pe portal pot fi găsite fondurile de pensii, brokerii activi, fondurile de investiții și 9 cluburi ale investitorilor din țară. De asemenea, poate fi deschis un cont demonstrativ de tranzacționare și este disponibil un test cu 160 de întrebări pentru verificarea nivelului de cultură financiară.

La coada clasamentului, departe de Bulgaria

Este un capitol la care România este pe ultimul loc în Europa, amintește Gabriel Aldea, director adjunct la SSIF Intercapital Invest, una dintre companiile partenere. Abia 22% dintre români au cunoștințe minime, ceea ce plasează țara noastră departe chiar și de Bulgaria care se află pe penultimul loc, cu un procentaj de 35% al oamenilor care au informațiile de bază. „Este un decalaj enorm”, a declarat brokerul adăugând că procentul celor având cunoștințe financiare minime este de 40% în Polonia și Republica Cehă sau chiar de 65% în țări din nordul Europei.

„Proiectul Fluent în Finanțe” este cu atât mai important cu cât nivelul de educație financiară este extrem de redusă”, a afirmat Aldea care consideră că în programa școlară educația financiară ar trebui introdusă ca disciplină obligatorie. Pe portalul lansat astăzi, este și o secțiune pentru elevi, care oferă link-uri pentru proiectele de profil ale Băncii Transilvania și OTP Bank.
Intercapital Invest are, de asemenea, de 17 ani, propriul său proiect educativ, kmarket.ro, în timp ce săptămânal livrează buletinul bursier Puls Capital.

Sursa foto: Contul de Facebook al BVB

Platforma lansată vizează crearea unei baze de investitori noi, tineri, spune Silvia Buicănescu, director general la Depozitarul Central. O prezentare se adresează și celor care au primit acțiuni în programul de privatizare în masă de acum 20 de ani.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.