Smarter_way_USA

Tesla a inlaturat termenul “Autopilot” de pe site-ul din China al companiei, in urma unui accident

Tesla a înlăturat termenul “Autopilot”, denumirea sistemul de conducere autonomă oferit de producătorul de automobile electrice, de pe versiunea din China a site-ul companiei, în urma unui accident care a avut loc recent în Beijing, informează Reuters.

Luna aceasta, în Beijing, un automobil Tesla Model S a lovit o mașină parcată, în timp ce sistemul Autopilot era activat. Șoferul nu avea mâinile pe volan, deși legislația chineză nu permite acest lucru, iar sistemul Autopilot este încă în teste.

Cuvântul “Autopilot”, dar și termenul chinez “zidong jiashi”, care se traduce prin “conducere autonomă”, au fost înlăturate duminică seara de pe site. Acestea au fost înlocuite cu o altă expresie în limba chineză, care se traduce prin “conducere autonomă asistată”, pentru a evita ca șoferii să creadă că pot lua mâinile de pe volan în timp ce mașina se află în trafic.

Acesta este primul accident de acest fel din China, dar vine la scurt timp după un accident mortal care a avut loc în SUA. Joshua Brown, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui automobil Tesla care se deplasa cu ajutorul sistemului Autopilot, a murit după ce un camion i-a tăiat calea, pe o autostradă din Florida.

Reprezentanții producătorului auto spun că schimbările de pe site nu au legătură cu anumite evenimente, fiind planificate anterior.

“La Tesla, facem îmbunătățiri permanent, inclusiv legate de traduceri”, a declarat o purtătoare de cuvânt contactată de Reuters.

În iulie, cunoscuta revistă americană Consumer Reports a publicat un articol în care îi cere producătorului de automobile electrice Tesla să dezactiveze funcția de pilotare automată până când sistemul va fi îmbunătățit, astfel încât șoferii să fie obligați să păstreze mâinile pe volan pe parcursul deplasării.

Publicația a atras atenția că, deși multe companii auto echipează în prezent mașinile cu funcții autonome, Tesla este singura care oferă o tehnologie suficient de avansată astfel încât șoferii să poată lua mâinile de pe volan.

Totodată, revista a arătat că Tesla ar trebui să renunțe la denumirea Autopilot pentru sistemul de conducere autonomă pe care îl testează, având în vedere că aceasta face șoferii să creadă că mașina se poate conduce singură, fără ca o persoană să atingă volanul.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.