Smarter_way_USA

Banca Comerciala Carpatica, baza de deponenti cu 8% mai mica si pierderi semestriale de aproape 26 milioane lei

În procesul de restructurare, Banca Comercială Carpatica și-a redus activele cu 5,43%, la 2,89 miliarde lei, în paralel cu o diminuare de 8% a pasivelor, în principal prin reducerea numărului de depozite atrase. Instituția de credit își recunoaște pierderi în creștere, dar își îmbunătățește indicatorii prudențiali.

O bancă mai mică, dar mai sigură. Acesta pare a fi sensul restructurării Băncii Comerciale Carpatica (BCC). În acest timp, investitorii nici măcar să nu se gândească la câștiguri. Compania a raportat în primul semestru venituri nete din exploatare de 42,73 milioane lei, cu 26,30% mai mici decât cele de 57,99 milioane lei raportate în perioada similară a anului trecut.

Pierderile băncii s-au adâncit la 25,93 milioane lei, acestea fiind cu 73,33% mai mari decât cele de 14,96 milioane lei din primele 6 luni ale lui 2015. Banca face eforturi să taie din costuri, cheltuielile operaționale reducându-se cu 5,87%, la 68,67 milioane lei, de la 72,95 milioane lei. Numărul de unități bancare a fost redus la 110 sucursale și agenții, față de 113 unități, cheltuielile cu personalul au fost tăiate cu 8%, iar costurile cu dobânzile plătite clienților au fost reduse cu 50%.

Prețul este o bancă mai mică. Banca Comercială Carpatica indică datorii totale de 2,70 miliarde lei, în scădere cu 8,09% față de 3,05 miliarde lei. Este vorba, în principal de reducerea bazei depozitelor atrase. În paralel, activele companiei s-au diminuat cu 5,43% la 2,89 miliarde lei, de la 3,05 miliarde lei.

Banca se menține cu un excendent de lichiditate de 31%, iar influzia de capital de la finele anului trecut, în paralel cu reducerea activelor o indică a fi mult mai sigură, cu un indicator de solvabilitate de 12,7%, față de 4,9% la 31 decembrie.

Banca Comercială Carpatică a fost preluată de Nextebank, devenită Patria Bank, iar la Bursa de Valori București, la ultimul preț de ieri al titlurilor de 0,0950 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 209,26 milioane lei (46,94 milioane euro). Raportarea financiară semestrială de astăzi a fost primită cu dezamăgire moderată în piață, cu un declin de 1-2% în prima oră și jumătate de tranzacționare de la BVB când au fost schimbate titluri în valoare de mai puțin de 18.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.