Smarter_way_USA

Anca Nedea, ANT: Hotelurile de pe litoral vor avea incasari cu peste 10% mai mari. Au venit turisti straini pentru securitate

Numărul turiștilor de pe litoral va crește în această vară cu 5-8% comparativ cu vara anului trecut, iar încasările hotelierilor se vor majora cu mai mult de 10% la finalul sezonului, a declarat pentru Profit.ro Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT). Ea a ajuns la aceste concluzii în urma mai multor discuții cu agențiile și hotelierii de la mare.

Cea mai mare creștere în acest an pe litoral este consemnată în dreptul numărului de turiști străini, care a urcat cu aproape 50%. “Numărul turiștilor străini pe litoral a crescut în primul rând din motive de securitate, pentru că România este considerată o țară sigură, în contextul în care alte țări din zonă nu se mai bucură de aceast statut”, a explicat aceasta. Ea a recunoscut, însă, că această creștere spectaculoasă a fost posibilă și pentru că ne raportăm la niște cifre “leșinate”.

Într-adevăr, după cum arată și Institutul Național de Statistică (INS), litoralul românesc (exceptând orașul Constanța) a primit vara trecută 29.600 de turiști străini, cifră derizorie. În aceeași perioadă, în hotelurile de la mare s-au cazat 792.000 de români.

Anca Nedea spune că cea mai mare creștere în acest an se constată în cazul turiștilor din Israelul și Polonia, dar s-a majorat și numărul de francezi și germani.

“N-au venit doar prin turoperatori, ci și prin canale online sau prin cunoștințe din România”, a adăugat ea. Turiștii străini se cazează, la mare, în general la hoteluri de patru stele.

Cu peste 10% a crescut și numărul românilor care lucrează în străinătate și se întorc vara să își facă vacanțele pe litoralul autohton, a mai spus Nedea. Cei mai mulți dintre ei au venit din Spania, Italia și Marea Britanie. Românii întorși din străinătate preferă hotelurile de patru stele, dar și pe cele de trei stele cu servicii superioare. În ambele cazuri, caută structuri cu facilități pentru copii.

În urma discuțiilor cu turoperatorii de pe litoral, șefa ANT a ajuns la concluzia că, în acest an, numărul total de turiști pe litoral va crește cu 5-8% comparativ cu vara trecută. Ea estimează și că încasările hotelierilor se vor majora cu peste 10%, atât datorită numărului mai mare de turiști, cât și pe fondul creșterii ușoare a tarifelor hotelurilor, în special în vârf de sezon.

“România este considerată o țară sigură și a început să fie considerată ca o destinație de leisure alternativă de către turiștii străini. Ne așteptăm să se păstreze această creștere și în următorii ani”, a mai spus șefa ANT.

Litoralul românesc se bucură de cel mai bun sezon din ultimii zece ani: la începutul lunii august, Mamaia este ocupată aproape 100%, iar în celelalte stațiuni cu greu se mai pot găsi locuri libere.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.