Smarter_way_USA

Alro va fi furnizor de aluminiu pentru Airbus incepand cu anul viitor

Alro a încheiat un acord multianual cu cel mai mare producător european de avioane în vederea livrării de plăci de aluminiu pentru fabricarea aeronavelor Airbus.

Avioanele Airbus vor fi confecționate cu aluminiu de la Alro Slatina (ALR). Compania a anunțat astăzi pe portalul Bursei de Valori București unde este listată că a fost selectat ca furnizor de aluminiu de către cel mai important producător de aeronave din Europa. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. În conformitate cu termenii contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus și să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro în comuncatul companiei.

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale și al industriei de aparare) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate și metalografie.

Comunicatul companiei nu furnizează date cu privire la o valoare a contractelor sau a cantităților care urmează să fie livrate.

Alro a anunțat astăzi obținerea unui profit net semestrial de 39 milioane lei, în scădere cu 74%, de la 68 milioane lei în primul semestru al anului trecut., în condițiile unui recul al cifrei de afaceri la 1,1 miliarde lei, de la 1,2 miliarde lei în S1 2015.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,120 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 799,43 milioane lei (179,22 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 1,136 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.