Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 23 ianuarie 2018

  • Actionarii Romgaz si-au dat acordul de principiu pentru a constitui impreuna cu Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) o noua companie de furnizare de gaze si energie. (Sursa: ZF)
  • Oferta de majorare a capitalului Cemacon a fost subscrisa in proportie de 99.{etoroCFDrisk}%, ESTINVEST preluand un pachet de peste 1.8 mil actiuni, la un pret de 0.1 RON pe actiune, reprezentand aproape 7.3% din majorarea de capital. (Sursa: raport companie)
  • Mastercard (US.MA) a primit o amenda de 570.6 mil. EUR din partea Comisiei Europene fiind acuzata ca ar fi impiedicat comer- ciantii sa beneficieze de conditiile mai bune oferite de bancile din cadrul UE. Comisia Europeana a declarat ca regulile Master- card au crescut artificial costurile platilor cu cardul. Compania a anuntat ca amenda de 570 mil. EUR va fi inregistrata in costuri- le aferente T4 2018. (Sursa: Reuters)
  • IBM Corp (US.IBM) raporteaza peste asteptari atat la nivelul veniturilor trimestriale cat si a profitului net. Veniturile de 21.76 mld. USD, in scadere cu 3.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut au depasit asteptarile cu 30 mil. USD. Compania a rapor- tat un EPS de 4.87 USD/actiune, depasind cu 0.05 USD/act asteptarile. De asemenea, IBM se asteapta la venituri din activitatea operationala de cel putin 13.90 USD/act in 2019, peste asteptarile analistilor de 13.79 USD/act. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Actiunile eBay Inc. (US.EBAY) au crescut cu peste 11% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri, fondul de investitii Elliott Management anuntand ca detine mai mult de 4% din companie, detinerea fiind evaluata la aproximativ 1.4 mld. USD. Fondul activist Elliot Management va propune un plan de actiune pentru companie pentru a creste valoarea pentru actionari, decla- rand ca acesta ar trebui sa-si revizuiasca portofoliul si sa isi imbunatateasca activitatea operationala. (Sursa: CNBC)
  • Johnson & Johnson (US.JNJ) a inregistrat venituri de 20.4 mld. USD in T4 2018, depasind asteptarile analistilor cu 190 mil. USD. Compania a raportat un EPS trimestrial de 1.97 USD/actiune, cu 2 centi peste asteptari si a anuntat ca se asteapta la vanzari de 80.4-81.2 mld. USD in 2019 si un EPS de 8.50-8.65 USD/actiune pentru anul curent. (Sursa: CNBC)
  • Veniturile Halliburton (US.HAL) au depasit asteptarile analistilor cu 80 mil. USD, atingand 5.94 mld. USD, in timp ce EPS au fost peste asteptarile analistilor cu 4 centi ajungand la 0.41 USD. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Actionarii Uztel Ploiesti au aprobat contractarea unui credit de 9.5 mil. RON pentru refinantarea unui credit existent si pentru capital de lucru. (Sursa: ZF)
  • In cadrul AGA, Transelectrica a respins participarea companiei la majorarea de capital a Smart SA si a respins emiterea unei scrisori de garantie pentru acoperirea unui imprumut ce urma sa fie contractat de catre Smart SA., o filiala de mentenanta a companiei Transelectrica. (Sursa: ZF)
  • Romgaz si SOCAR au anunta intrarea intr-un parteneriat ce vizeaza colaborarea in proiecte internationale. In cadrul intalnirii initiale s-a discutat despre o posibila colaborare legata de exploatarea gazelor din Marea Neagra, cat si de o posibila participare in gazoductul Trans-Anatolian si proiectul TransAdriatic Pipeline. (sursa: Bursa)
  • MedLife a anuntat achizitia unui nou pachet de 35% din grupul SAMA, in urma acestei tranzactii MedLife va detine 90% din actiunile SAMA. De asemenea, compania si-a majorat pachetul detinut in grupul PDR Brasov cu 3%, ajungand sa detina 83%. Grupul SAMA din Craiova este unul dintre cei mai mari operatori de servici medicale din sud-vestul tarii, iar Grupul PDR este unul dintre top 10 operatori de servicii medicale din Romania. De asemenea, compania este in discutii privind o posibila extin- dere in Ungaria, fiind dispusa sa investeasca pana la 5 mil. de euro. (Sursa: Bursa, ZF)
  • Autoritatea de protectie a datelor din Franta a anuntat ieri ca va amenda cu 50 mil. EUR compania Alphabet (US.GOOG) pentru nerespectarea reglementarilor privind datele private in mediul online. (Sursa: Reuters)
  • Guvernele din Franta si Germania pun presiune pe Uniunea Europeana pentru a aproba fuziunea dintre Alstom si Siemens (SIE), acestea dorind sa isi uneasca activitatile feroviare. (Sursa: Reuters)
  • Modelul 3 al companiei Tesla (US.TSLA) indeplineste cerintele necesare pentru a putea fi aprobata circulatia pe drumurile euro- pene, conform datelor publicate de autoritatea de vehicule din Olanda. Pretul modelului 3 in Europa va porni de la 58,800 EUR, iar pentru modelul S preturile incep de la 89,000 EUR. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul GlaxoSmithKline Plc (US.GSK) Philip Hampton isi va parasi pozitia dupa mai mult de 3 ani si jumatate in functie, in timp ce compania se pregateste sa se imparta in doua. Activitatea de medicamente pe baza de prescriptie si vacciunuri se va separa de cea pentru produsele disponibile fara prescriptie. (Sursa: Reuters)
  • SIF Transilvania cheama actionarii pe 6 martie pentru a vota un nou program de rascumparare de maxim 7.5% din capitalul social. De asemenea, compania propune votarea reducerii capitalului social cu 2.18 mil. lei, prin anularea a 21,842,867 actiuni proprii dobandite in urma programului de rascumparate aprobat de AGEA pe 15 decembrie 2017 si astfel capitalul social sa ajunga la 216,244,379.70 lei. (Sursa: raport companie)
  • Productia de hidrocarburi a OMV Petrom a inregistrat o scadere de 2.5% in trimestrul 4 din 2018 fata de trimestrul anterior si de 5.45% fata de aceeasi perioada din anul precedent, ajungand la 156,000 bep (barili echivalent petrol). (Sursa: Bursa)
  • Marian Parvu, fost vicepresedinte al Ruukki Romania a fost numit de catre TeraPlast vicepresendinte al producatorului de tigle Depaco, parte a grupului TRP. (Sursa: ZF)
  • Volkswagen AG (DE.VOW) a anuntat ieri ca va investi 800 mil. USD pentru a construi un nou vehicul electric in fabrica din Chattanooga, Tennessee. Producatorul german va crea 1,000 de noi locuri de munca, productia vehiculului electric incepand din 2022. (Sursa: Reuters)
  • Citigroup Inc. (US.C) a raportat venituri trimestriale de 17.12 mld. USD in scadere cu 2.2% fata de aceeasi perioada a anului trecut si sub asteptari cu 440 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 1.61 USD/actiune, depasind asteptarile cu 0.06 USD/act. Veniturile obtinute din tranzactionarea instrumentelor cu venit fix au scazut cu 21% in T4 2018, fiind afectate de corectia piete- lor din decembrie. (Sursa: SeekingAlpha, Reuters)
  • General Motors Co (US.GM) a declarat ca strategia de a incepe productia vehiculelor electrice cu modelul de lux Cadillac ar putea fi ultima oportunitate ca brandul sa devina un succes. (Sursa: Reuters)
  • Fiat Chrysler Automobiles NV (IT.FCA) a anuntat ca isi revizuieste planul de investitii pentru Italia dupa ce statul a aprobat noile taxe privind achizitia de masini mari diesel sau pe benzina. (Sursa: Reuters)
  • OIL Terminal preconizeaza o scadere a veniturilor de 3-4% pe o perioada nederminata datorita intrarii in vigoare a unui ordin emis de ANAF ce modifica conditiile de autorizare a comerciantilor de produse petroliere. (Sursa: ZF)
  • Geroge Calinescu, vicepresedinte la Banca Transilvania a vandut 50,000 de actiuni ale companiei la un pret de de 2.045 RON pe actiune pe 9 ianuarie 2019. (Sursa: Bursa)
  • RCS-RDS (principala companie a grupului DIGI Communications NV) a anuntat ca de la 1 martie va majora tarifele pentru clientii existenti cu intre 3% si 7%, cel mai probabil pentru a contrabalansa efectele OUG 114. (Sursa: ZF)
  • Actiunile Oltchim s-au apreciat cu 99% saptamana precedenta, aceasta crestere vine dupa o scadere de aproape 95% in urma aprobarii vanzarii unei parti din activele Oltchim catre Chimcomplex. (Sursa: Economica)
  • Microsoft Corp (US.MSFT) a castigat un contract de 5 ani in valoare de 1.76 mld. USD pentru servicii oferite Departamentului de Aparare, Paza de Coasta si pentru serviciile de informatii conform declaratiilor facut de Pentagon. (Sursa: Reuters)
  • GE Medical, parte a General Electric Co (US.GE), a castigat un contract in domeniul apararii in SUA in valoare de 450 mil. USD conform declaratiilor facute de Pentagon. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.AAPL) este in discutii cu Samsung Electronics Co Ltd, MediaTek Inc si Intel Corp pentru furnizarea chip-urilor modem 5G pentru iPhone-urile ce vor fi lansate in 2019. (Sursa: Reuters)
  • Directorul general al companiei de utilitati californiane PG&E (US.PCG) si-a anuntat demisia, in conditiile in care societatea este in mare pericol de faliment din pricina potentialelor raspunderi pecuniare uriase legate de incendiile din California. (Sursa: Reu- ters).
  • SIF Moldova a incasat ultima transa de 2 mil. RON dintr-un total de 12 mil. RON de la Autoritatea Nationala de Restituire a Pro- prietatilor. (Sursa: ZF)
  • Transelectrica a semnat un contract in valoare de 13.14 mil. RON pentru montarea unui nou transformator la statia Sibiu-Sud. (Sursa: ZF)
  • Volkswagen (DE.VOW) a vandut un numar record de 6.24 milioane de vehicule sub brandul VW in 2018, in ciuda problemelor de livrare cauzate de noile reglementari anti-poluare. De asemenea, compania a anuntat ca va avea de infruntat provocari con- siderabilein 2019. (Sursa: Reuters)
  • Fiat Chrysler Automobiles NV (US.FCAU) a acceptat o intelegere de 800 de milioane USD din partea Departamentului de Justitie din SUA si statul California, privind utilizarea unui software ilegal ce ar fi produs rezultate false ale testelor de emisii de carbon. (Sursa: Reuters)
  • Producatorii de automobile Ford (US.F) si Jaguar Land Rover au anuntat reduceri masive a locurilor de munca ce ar putea rezul- ta in inchiderea unor fabrici si intreruperea productiei unor modele. Ford a anuntat ca va elimina mii de locuri de munca, iar Jaguar Land Rover se asteapta la diminuarea cu peste 10% a fortei de munca actuale. (Sursa: Reuters)
  • Nuclearelectrica organizeaza o licitatie privind elaborarea programului de inspectie periodica pentru unitatile 1 si 2 Cernavoda. Valoarea estimata a contractului este 1.6 mil. RON (Sursa: Economica)
  • Volkswagen AG (DE.VOW) si Ford Motor Co. vor anunta noi detalii despre alianta saptamana viitoare, alianta ce presupune mai mult decat cooperarea pentru economisirea a miliarde de dolari in dezvoltarea noilor tehnologii pentru vehiculele comerciale. De asemenea, Volkswagen a anuntat ca a angajat un executiv de la Apple in functia de director responsabil pentru dezvoltarea tehnica in cadrul diviziei vehiculelor comerciale. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.AAPL) ar fi redus productia planuita cu aproximativ 10% pentru cele 3 modele noi de iPhone pentru perioada ianuarie-martie, dupa ce a anuntat saptamana trecuta reducerea estimarile pentru rezultatele financiare trimestriale. (Sursa: Reuters)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.