Smarter_way_USA

Alibaba este o acțiune bună, insă există una și mai bună! NU, nu este vorba de Amazon!

Zilele trecute am descoperit in platforma de tranzactionare la bursa o companie interesanta si m-am tot documentat sa aflu mai multe despre ea pentru a stii daca merita sa o iau in considerare pentru introducerea in portofoliu. Aceasta se numeste Altaba, are simbolul bursier AABA si este listata la bursa NASDAQ.

Pe 13 iunie 2017, Yahoo Inc. a finalizat vânzarea activității sale către Verizon Communications Inc. Ulterior, compania a fost redenumită în, ați ghicit, “Altaba Inc.” și a început tranzacționarea la bursă sub simbolul “AABA” în data de 19 iunie 2018.

Care este portofoliul Altaba (AABA):

Asa cum puteti vedea si in placinta de mai sus, portofoliul Altaba (AABA) este compus din investitii in urmatoarele companii (vi le dau in ordinea detinerilor): Alibaba Group Holding Limited, Yahoo Japan Corporation, Excalibur IP plus alte plasamente minoritare in diverse companii (gen Hortonworks și SNAP) plus numerar. Participatiile minoritare sunt relativ mici, undeva la 130 milioane de dolari.

Cea mai mare detinere dupa cum se poate vedea este reprezentata de participatia de aproximativ 15% din Alibaba adica un numar de 383.565.416 acțiuni (59.4 miliarde de dolari), a doua fiind reprezentata de un procent de vreo 35% din Yahoo Japan adica un numar e 2.025.923.000 (9.2 miliarde de dolari), participatie care tocmai au anuntat ca sunt interesati sa o lichideze INTEGRAL, ceea ce inseamna o veste buna pentru actionari deoarece anunta noi programe de rascuparari si posibil distribuiri de dividende plus ca EVIDENT si valoarea activului net pe actiune va creste. Iar a treia cea mai mare deținere este in Excalibur IP care este în valoare de aproximativ 730 milioane de dolari.

De ce este tentanta Altaba ?

Dacă adăugăm toate deținerile Altaba, deducem ca pretul unei acțiuni ar putea fi aproximativ 85 USD pe bază de preț înainte de impozitare. Actiunile AABA se tranzactioneaza la o reducere de peste 30% fata de pretul inainte de impozitare. Pentru moment, investitorii vor continua să sporească faptul că managementul poate găsi metoda cea mai eficientă din punct de vedere al impozitelor pentru a obține lichidități din companie și în buzunarele acționarilor.

Financial Informatione, as of June 30, 2018 ($ in 000’s, except er share amounts)

Total assets $84,958,926
Total liabilities $22,332,051
Net asset value (NAV) $62,626,875
NAV per share $78.23
June 30, 2018 Current
Adjusted NAV $78,860,470 $49,960,378
Adjusted NAV per share $98.51 $83.26
Discount to Adjusted NAV 24.8% 22.4%
Adjusted NAV excluding net cash $77,292,115 $43,249,392
Adjusted NAV excluding net cash per share $96.55 $72.08
Discount to Adjusted NAV excluding net cash 25.3% 25.9%
Number of shares 800,508 600,044

De ce este importanta detinerea in Alibaba ?

Alibaba (BABA), fondată acum 19 ani, a devenit în ultimii doi ani un gigant de 480 miliarde de dolari. Compania este proclamată versiunea chineză a Amazonului (AMZN), dar în realitate compania este mai mult decât atât.

Cu aceste unități de activitate, Alibaba a generat venituri de 9,9 miliarde de dolari în ultimul trimestru, ceea ce înseamnă venituri anuale de aproximativ 40 miliarde de dolari. În ceea ce privește linia de vârf, Alibaba este, prin urmare, mult mai mic decât Amazon, care a generat vânzări de 190 miliarde de dolari în ultimul an.

Concluzie: Merită sau nu merită ?

Daca luam in calcu faptul ca cumparand actiuni Altaba (AABA) practic cumperi acțiuni Alibaba la reducere de vreo 25%-30% plus faptul ca urmeaza sa vanda integral yahoo Japan unde iar avem un dispunt de 4%-5% si ca banii primiti vor fi folositi pentru rascumparari si posibil distribuiri de dividende, eu zic ca merita luata in considerare o astfel de investitie.

Va doresc investitii cat mai profitabile!


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.