Smarter_way_USA

Austria va emite obligatiuni de stat in valoare de 1,35 miliarde de dolari pe blockchainul public Ethereum

Guvernul austriac va utiliza blockchainul public Ethereum pentru a lansa saptamana viitoare o oferta de obligatiuni in valoare de 1,15 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari), informeaza portalul de stiri Kleine Zeitung intr-un articol din 25 septembrie.

Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), una dintre cele mai mari banci din Austria, cu active in valoare de 26 de miliarde de dolari in 2017, va opera serviciul live de autentificare notariala pe blockchain. In cadrul ofertei, programata pentru 2 octombrie, banca va emite obligatiunile in numele Trezoreriei Austriei (OeBFA).

Ministrul austriac al finantelor, Hartwig Löger, a mentionat ca ministerul considera ca tehnologia blockchain “aduce in prim-plan politicile economice”, si a mai adaugat:

“Prin infiintarea Consiliului Consultativ FinTech la Ministerul Finantelor, dezvoltam strategii care sa permita Austriei sa beneficieze in mod optim de aceste evolutii”.

OeKB afirma ca aceasta va fi prima data cand un serviciu de autentificare notariala bazat pe blockchain va fi utilizat ca parte a unei oferte federale de obligatiuni in Austria. Procedura, care a fost testata cu succes, se va baza pe un sistem dezvoltat intern de catre banca pentru a “autentifica date din sistemul traditional din Austria – Sistemul Austriac de Licitatii Directe (ADAS) – sub forma de <<hash values>> in blockchainul public Ethereum“.

Asa cum remarca Kleine Zeitung, utilizarea blockchain in acest caz nu merge pana la emiterea de obligatiuni tokenizate care ar fi tranzactionate in paralel cu sistemele existente pe hartie sau digitale. Cu toate acestea, dupa cum a declarat Markus Stix, directorul executiv al Trezoreriei Austriei, utilizarea tehnologiei are avantaje cheie atat pentru securitate, cat si pentru reducerea costurilor:

“Acest plus de siguranta contribuie la obtinerea unui inalt nivel de incredere in procesul de licitatie pentru obligatiunile guvernamentale austriece si consolideaza pozitia buna a Austriei pe piata care, in mod indirect, are si capacitatea de a contribui la otinerea unor costuri de finantare avantajoase”.

La inceputul acestei veri, a fost anuntata public o initiativa comuna importanta a Bancii Mondiale si a Bank of Australia (CBA) de a emite o obligatiune publica exclusiv pe blockchain. Acordul de 100 de milioane de dolari (73,16 milioane de dolari) a implicat emiterea unor obligatiuni cu maturitatea la doi ani si cu un randament de 2,251 la sută.

In aceasta primavara, Sberbank CIB – banca corporate si divizia de investitii a celei mai mari banci din Rusia, Sberbank – a efectuat prima tranzactie cu obligatiuni pe blockchain in Rusia.

Sursa: cointelegraph.com


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.