Acționarul majoritar al singurului fond ETF de la BVB, își caută înlocuitor

Societatea de brokeraj S.A., in calitate de actionar majoritar al socitetatii de administrare de investitii S.A. intentioneaza sa vanda integral participatia de 98.60806% detinuta la S.A.I. Vanguard Asset Management S.A.. anunță compania pe site-ul BVB.

S.A.I. Vanguard Asset Management S.A., administratorul Fondului Deschis de Investitii BET TRADEVILLE (simbol: TVBETETF), fond listat la Bursa de Valori Bucuresti, anunta semnarea unui pre-contract in care se stipuleaza că imediat dupa ce S.S.I.F. Tradeville S.A. va agrea cu potentialii achizitori forma finala a contractului de vanzare-cumparare, acestia din urma vor depune documentatia necesara in vederea obtinerii avizului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) pentru finalizarea tranzactiei. ETF BET Tradeville, este în acest moment singurul produs investițional de tip ETF (Exchange Traded Fund) listat pe Bursa de Valori Bucuresti.

”Este foarte posibil ca procesul necesar pana la finalizarea tranzactiei sa fie unul de durata. Pe intreg parcursul lui, pozitia de control in cadrul actionariatului S.A.I. Vanguard Asset Management S.A. va fi detinuta in continuare de S.S.I.F. Tradeville S.A..” se menționează in informarea către investitori.

Un ETF reprezinta o un pachet de active, care se tranzactionează pe bursa în mod similar cu actiunile. Ca si in cazul fondurilor mutuale, ETF-urile iau în calcul active precum actiuni, obligatiuni, indici (cele mai multe ETF-uri urmaresc performanta unui indice) si marfuri. ETF-urile acopera uneori un segment al pietei, sau reflecta un indice, astfel incat detinerile lor ar putea fi descompuse in diferite actiuni, cu ponderi specifice.

Spre deosebire de unitațile de fond, care au un pret stabilit la finalul zilei în functie de valoarea activului net, pretul ETF-urilor variaza pe tot parcursul sedintei de tranzactionare.Azi va recomandam:


Investeste in actiuni ($200 minim):


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.