Smarter_way_USA

5 ponturi utile de reducere a impozitelor pentru freelanceri

Plata impozitelor cu siguranta ca nu este o parte buna in a avea propria afacere. Din contra, poate fi o durere de cap pentru a achita la timp toate datoriile catre stat. Cu toate acestea, ca antreprenor aflat la inceput de drum, este esential sa intelegi cat mai multe despre acestea, pentru a putea sa stii cum sa reduci, legal, valoarea facturilor fiscale.

Incearca aceste 5 sfaturi prin care sa capeti mai mult control asupra taxelor aferente business-ului tau:

Afla care sunt cheltuielile deductibile. Vestea buna despre desfasurarea unei afaceri independente – sau chiar daca lucrezi ca si colaborator, in termenii remote- este ca ai voie sa deduci anumite cheltuieli din venitul tau impozabil, ceea ce va reduce datoriile fiscale.

Cheltuielile fiscale care pot fi deduse pot include, printre altele, cheltuielile de protocol, mobilierul de birou, consumabile, software-uri sau asigurari.

Utilizeaza un cont de economii de sanatate. Inscrierea intr-un cont de economii de sanatate, cunoscut si sub numele de CES, iti poate economisi banii necesari pentru acoperirea costurilor de ingrijire a sanatatii. Afla daca esti eligibil pentru asta, indiferent ca esti un freelancer sau ca lucrezi ca angajat, pe un post remote. Prin intermediul acestor conturi speciale iti vei permite sa platesti pentru cheltuielile medicale care privesc plata serviciilor medale, dar si plata indemnizatoolor pentru incapacitatea temporara de munca.

Contribuie la un fond de pensie. In functie de situatia ta profesionala si financiara, te poti califica pentru diferite tipuri de conturi de pensii. Desigur, cu cat contribui mai mult la aceste conturi, cu atat vei economisi mai mult plata impozitelor. Atunci cand esti propriul tau angajat, poti alege din mai multe tipuri de conturi de pensie, ocupationale sau administrate privat.

Consulta un profesionist in domeniul fiscal. Daca ai nevoie de ajutor pentru a intelege modul de reducere a impozitelor, consulta un contabil calificat. Desi cota sa lucrezi cu un profesionist care sa se ocupe de acest aspect, aceasta va fi mereu o metoda eficienta de a salvare a banilor pe care ii datorezi statului. Ceea ce poti face, de fapt, cu ajutorul unui contabil este sa rationalizezi procesul de business si sa revendici anumite deduceri fiscale adesea ignorate.

Fii atent la clasificarea cheltuielilor business-ului. Pentru a face mai multe economii de impozite, trebuie sa ai o buna gestiune a banilor. Daca nu ai fost niciodata un om prea chibzuit cand vine vorba de finantele tale, atunci momentul in care te-ai decis sa devii freelancer este un moment bun sa schimbi acest lucru. Utilizeaza instrumentele si tool-urile online de gestionare a bugetelor si ramai organizat.

Aceste 5 sfaturi utile te vor ajuta, in timp, sa obtii succesul financiar ca freelancer. Nu este nimic rau in a fi propriul tau sef, deci poti solicita chiar si un credit rapid de finantare a start-up-ului tau.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.