Smarter_way_USA

Industria farma in 2016

Vanzarile producatorilor de medicamente au scazut sau au crescut modest in 2016, profiturile inregistrand, insa, cresteri mai semnificative. Pe segmentul de distributie si vanzari cu amanuntul in lanturile de farmacii se remarca o revenire in a doua parte a anului.

Antibiotice Iasi (ATB) Antibiotice Iasi a avut un trimestru patru cu scaderi ale cifrei de afaceri si veniturilor de 7.09% si 4.8%. Profitul din exploatare s-a diminuat cu 11.58%, in timp ce profitul net s-a redus cu doar 2.77%, ajutat de reducerea cheltuielilor financiare nete si a impozitului pe profit. Vanzarile bune din trimestrul al doilea, cand ATB a semnat un contract semnificativ de livrare pe piata SUA, au fost anulate de ultimele doua perioade de raportare, compania finalizand anul cu o crestere a cifrei de afaceri de 0.9%. Totusi, profitul net anual a crescut cu 10.6%, la 30 milioane RON. Managementul companiei a propus un dividend de 0.023495521 ron/actiune, cu un randament de 4.27% la pretul de inchidere de ieri.

Biofarm (BIO) Vanzarile Biofarm au crescut cu 8.1% in ultimul trimestru, fata de aceeasi perioada din 2015, compania reusind sa compenseze in intervalul aprilie-decembrie scaderea puternica a acestora din primul trimestru al anului. Totusi, profitul net trimestrial s-a redus cu 5.1%. Biofarm a finalizat anul cu un plus de 1.85% la nivelul cifrei de afaceri nete, mult sub ritmurile inregistrate in ultimii 3 ani. Reducerea cheltuielilor de exploatare a condus la un profit din exploatare cu 12.5% mai mare si un profit net in crestere cu 8.5%, la 29.5 milioane RON. Biofarm ar putea plati un dividend de 0.018 RON/actiune, cu un randament de 6.5% fata de ultimul pret de inchidere, la o rata de distributie de 60%, dar au fost ani in care rata de distributie s-a ridicat la 68-77%, prin urmare am putea vedea si un randament mai mare.

Zentiva Sicomed (SCD) Zentiva a avut un trimestru patru spectaculos din punctul de vedere al profitabilitatii, cu o crestere de peste 100% a profitului operational si a celui brut, precum si o majorare de peste 2.5 ori a profitului net fata de aceeasi perioada din 2015. Cifra de afaceri neta a crescut cu 5.55%, cresterea mai mare, de 10.5% a veniturilor din exploatare, datorandu-se variatiei stocurilor. Cheltuielile operationale s-au redus cu 1.1%. La nivel anual, o crestere a cifrei de afaceri nete cu 4.76% si o reducere a cheltuielilor din exploatare cu 3.48% fata de anul precedent au dus la un profit din exploatare cu 47% mai mare. Profitul net a crescut cu 56.8%. Zentiva a avut mereu rate mari de distributie a dividendelor din profituri, insa dupa anuntul de scoatere la vanzare a companiei de catre Sanofi este dificil de estimat un dividend, dar si soarta companiei, avand in vedere ca in urma cu un an GSK a inchis fabrica de medicamente Europharm din Brasov.

Ropharma (RPH) Desi veniturile din activitatile de distributie si lantul de farmacii ale Ropharma au crescut cu 6.5% in 2016, profitul operational si cel brut au ramas relativ constante, iar o reducere a impozitului pe profit a facut ca profitul net sa creasca tot cu 6.5%. Ultimele doua trimestre ale anului trecut au marcat o revenire dupa un prim semestru mai slab, cu cresteri ale veniturilor de cca. 11% si ale profitului net de 112% si, respectiv, {etoroCFDrisk}%.

Farmaceutica Remedia (RMAH) Si Farmaceutica Remedia a marcat un trimestru patru bun, cu o crestere a vanzarilor de 27% si o triplare a profitului net fata de aceeasi perioada din 2015. RMAH a finalizat anul 2016 pe profit, cu 69% mai mare decat in anul precedent. Cifra de afaceri neta a crescut cu 6%. Avand in vedere nivelul profitului e probabil ca si in acest an nu se vor distribui dividende.

sursa grafic & analiza: Tradeville


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.