Smarter_way_USA

Mihai Fercala ramane sef la SIF Transilvania. ASF revoca decizia din octombrie care impiedica numirea acestuia in directorat

Autoritatea de Supraveghere Financiară emite un aviz prin care va recunoaște numirea lui Mihai Frecală în directoratul societății.

Supraveghetorul pieței își întoarce decizia cu privire la accesul lui Mihai Fercală în componența conducerii executive a SIF Transilvania (SIF3), societate pe care acesta o conduce de peste 20 de ani. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis vineri să revoce decizia din 12 octombrie prin care respingea numirea lui Fercală în directoratul societății de către Consiliul de Supraveghere de la SIF Transilvania. Decizia de revocare este însoțită de emiterea unui aviz favorabil pentru ca acesta să ocupe funcția respectivă.

Fercală li se alătură, astfel, lui Marius Moldovan și Iulian Stan a căror prezență în componența directoratului fusese aprobată de ASF încă din toamna trecută. Decizia nouă a ASF îi dă câștig de cauză lui Fercală într-un răboi lung purtat de acesta cu un grup de contestatari care au încercat să preia conducerea societății anul trecut. Cei mai vizibili reprezentanți ai grupului de contestatari au fost Răzvan Rusu, anterior director la Certinvest, și Radu Toia, care a ocupat un post de director în cadrul fostului reglementator al pieței de capital, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM). O victorie importantă obținuse Fercală la Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț din 28 aprilie 2016, când a câștigat controlul în Consiliul de Supraveghere.

Decizia din octombrie, prin care ASF i-a împiedicat accesul lui Fercală în directorat, invoca lipsa de cunoștințe și de capacitate profesională pentru administrarea eficientă a societății, precum și sancțiunile primite în precedenții 2 ani. Nu mai puțin de 3 amenzi în cuantum de 29.500 de lei, aplicate de ASF, au fost argumente în favoarea respingerii. Documentul de respingere semnat atunci de președintele Autorității, Mișu Negrițoiu, afirma că Fercală „nu a făcut dovada cunoașterii, în profunzime, a activității desfășurate la nivelul SIF Transilvania SA, astfel încât să poată prezenta o strategie care să corespundă cu profilul de risc al societății”.

Imediat după decizia ASF, Fercală a contestat-o atât la Autoritate, cât și în instanță, fiind susținut în demersurile sale de cei 2 colegi din directorat, Moldovan și Stan. Argumentele contestării erau faptul că, în ultimii 10 ani, SIF Transilvania a fost o societate profitabilă care a distribuit dividende, că în rapoartele de audit nu s-au constatat încălcări ale legilor, regulamentelor și limitelor stabilite de guvernanța corporativă, precum și că Fercală are experiența și pregătirea profesională pentru care a conduce societatea.

SIF Transilvania este listată la cota BVB încă de la sfârșitul anilor ’90, iar la ultimul preț de închidere de săptămâna trecută de 0,2565 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 560,27 milioane de lei (124,49 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.