Artego Targu Jiu si-a înjumatatit profitul net in 2016, pe fondul unui declin de 10% a veniturilor

Cifra de afaceri netă a producătorului de articole tehnice din cauciuc Artego a coborât anul trecut cu 7,45%, la 140,38 milioane lei, de la 151,69 milioane lei. În aceste condiții și profitul de 5,15 milioane lei a fost la mai puțin de jumătate decât cel din 2015.

Artego Târgu Jiu (ARTE) a realizat în 2016 venituri din exploatare de 152,67 milioane lei, în scădere cu 9,39% față de 168,49 milioane lei în exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile pentru exploatare s-au diminuat, cu 5,39%, la 144,84 milioane lei, de la 153,09 milioane lei.

Astfel, rezultatul operațional s-a prăbușit cu 49,12%, la 7,83 milioane lei, comparativ cu cel de 15,39 milioane lei din 2015. Compania a obținut și un venit financiar de 1,09 milioane lei. Profitul net a căzut, însă, cu 54,38%, la 5,15 milioane lei, față de 11.29 milioane lei. Ultimul trimestru a ameliorat profitabilitatea întrucât, la 9 luni, compania raporta un rezultat net de numai 1,90 milioane lei, în scădere cu 70% faă de perioada similară a anului anterior.

Artego invoca la data aceea volatilitatea mediului de afaceri românesc pentru respectiva nefavorabilă. Clienții companiei din domeniul siderurgic, petrolier și energetic au pus accent pe reducerea costurilor și implicit achizițiile lor au fost caracterizate de urmărirea prețurilor celor mai scăzute. În aceste condiții, negocierile pentru anumite contracte au durat mai mult, iar aceasta a avut impact asupra volumului de comenzi.

De asemnea, conducerea companiei spunea că „turbulențele mediului economic influentează în mod nefavorabil și posibilitățile de realizare a plăților de către clienți, înregistrându-se întarzieri mari ale termenelor de încasare a banilor corespunzători livrărilor efectuate, ceea ce conduce la afectarea negativă a fluxurilor de numerar și a posibilităților de efectuare în termen a plăților către furnizori.”

Activele totale ale companiei se situau la 31 decembrie 2016 la 143,77 milioane lei, cu 5,64% mai mici decât cele 152,37 milioane lei prinse în bilanț la 31 decembrie 2015. În același interaval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 17,01%, la 62,85 milioane lei, de la 75,74 milioane lei.
Artego Târgu Jiu este listată la cota Bursei de Valori București unde, la ultimul preț al titlurilor sale de 5,74 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 57,11 milioane lei (12,67 milioane euro).


In caz ca nu aveti inca un cont tranzactionare la bursa va recomand platformele:


XTB

eToro

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 39 views

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.