Smarter_way_USA

Alro Slatina isi diminueaza afacerile cu 7%, dar trece pe profit, cu un rezultat net de 66,8 milioane lei in 2016

Producătorul de aluminiu a ieșit de pe pierderi în 2016, iar conducerea companiei pune acest lucru pe investițiile din ultimii ani care au permis reducerea costurilor. Profitul net s-a redus, însă, cu o treime față de cel de la 9 luni.

Deși a livrat cu 2.000 de tone de aluminiu mai mult decât în 2015, veniturile din vânzări ale Alro Slatina (ALR) s-au diminuat anul trecut cu 7,39%, la 2,13 miliarde lei, de la 2,30 miliarde în 2015. Acest lucru este pus pe seama scăderii cotației internaționale a aluminiului primar care a avut un preț mediu de desfacere de 1.605 dolari pe tonă, față de 1.661 de dolari pe tonă cât a fost media de tranzacționare pe bursa de neferoase de la Londra (London Metal Exchange – LME) în anul anterior.

Costurile cu vânzările de bunuri au fost reduse, de asemenea, cu 8,04%, la 1,83 miliarde lei, de la 1,99 miliarde lei în 2015. Rezultatul operațional s-a ameliorat astfel, fiind de 169,61 milioane lei, cu 7,80% mai mult decât 157,33 milioane lei în exercițiului financiar precedent. La nivelul rezultatului net, Alro a trecut pe profit, cu un câștig net de 66,80 milioane lei, față de pierderea de 18,71 milioane lei din 2015. Totuși, rezultatul este cu 29,12% sub cel de 94,25 milioane lei afișat la 9 luni.

„Investițiile realizate de-a lungul anilor în tehnologie și în reducerea consumurilor specifice, precum și în extinderea gamei de produse și creșterea calității ne-au ajutat să revenim pe profit după mai mulți ani consecutivi de pierdere, într-o perioadă încă dificilă pentru industria noastră”, explică Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

Activele totale ale Alro la data de 31 decembrie erau de 2,39 miliarde lei, în urcare cu 4,36%, față de cele de 2,29 miliarde lei de la finele anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 3,28%, la 1,26 miliarde lei, de la 1,22 miliarde lei.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,4150 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 1,01 miliarde lei (224,20 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.