Smarter_way_USA

Uncia de aur a depasit 1.300 de dolari inaintea alegerilor prezidentiale din SUA

Uncia de aur a atins miercuri cea mai ridicată valoare din ultima lună, după ce incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA i-a determinat pe investitori să se îndrepte spre activele sigure cum este aurul, transmite Reuters.

Uncia de aur a atins, pe piaţa spot, un maxim de 1.304,72 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 4 octombrie. Pe piaţa din SUA, cotaţiile futures la aur cu livrare în luna decembrie au urcat până la 1.306,10 dolari.

Îmbunătăţirea şanselor republicanului Donald Trump în cursa pentru Casa Albă i-a făcut pe traderi să revină asupra pariurilor referitoare la o victorie sigură a candidatului democrat Hillary Clinton. În eventualitatea unei victorii a lui Donald Trump, Davis Hall de la Indosuez Wealth Management susţine că “va exista incertitudine la nivelul Rezervei Federale, este posibil să nu fie majorate dobânzile, să vedem o creştere economică mai mică şi o deflaţie mai mare. Este ca şi cum ai bifa nouă din zece motive care duc la creşterea preţului aurului”.

Un sondaj realizat de ABC News/Washington Post susţine că Donald Trump are un avans de un punct faţă de Hillary Clinton în timp ce un sondaj derulat de Bloomberg arată un uşor avans pentru Hillary Clinton.

În plus, pieţele aşteaptă publicarea comunicatului de la finalul şedinţei de politică monetară de la Rezerva Federală, pentru semnale cu privire la momentul următoarei majorări a costului creditului. “Şansele ca dobânzile să fie majorate astăzi sunt foarte mici. Ceea ce va fi urmărit cu atenţie este comunicatul de presă pentru indicii cu privire la şansele unei majorări la reuniunea din decembrie”, susţin analiştii de la firma de brokeraj Marex Spectron.

Aurul este sensibil la majorarea dobânzilor, care creşte costurile pentru activele care nu oferă randamente cum este metalul galben şi de asemenea dă un impuls dolarului american, ceea ce face aurul mai scump pentru cei care au alte monede.

Aurul ar putea valora mai mult decât preţul pe care îl decid traderii în şedinţele de tranzacţionare. Există o corelaţie între variaţiile preţului aurului şi rata la care băncile centrale au cumpărat active pentru a-şi extinde bilanţurile, potrivit Michael Hsueh şi Grant Sporre, de la Deutsche Bank, scria, la sfârşitul lui august, portalul de ştiri Business Insider.

Iar ritmul de expansiune al bilanţului – cu 300% din 2005, potrivit analiştilor – indică faptul că aurul ar putea valora mai mult.

Ei au scris într-o notă: “Să fie clar, noi nu spunem că aurul se va tranzactiona până la 1.700 de dolari/uncia pe termen scurt, dar atunci când este privit în raport cu bilanţul agregat al patru mari bănci centrale globale – Fed, BCE, Banca Japoniei şi PBOC, un argument poate fi că, dacă privim aurul ca monedă, metalul s-ar putea apropia ca valoare de 1.700 de dolari / uncia, comparativ cu preţul actual de 1.326 de dolari/uncia”.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.