Rubla scade in urma victoriei lui Trump la alegerile prezidentiale din SUA

Rubla se depreciază față de dolar în urma victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, pe fondul temerilor că politicile sale protecționiste vor afecta creșterea economica.

Moneda rusească înregistrează o scădere ușoară față de dolar, tranzacționându-se la cursul de 63,8786 ruble pentru un dolar, după ce, puțin mai devreme, cursul depășise 64 de ruble pe unitate. Evoluția cursului dolar/rublă are loc în pofida faptului că Trump a semnalat că își dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia, spre deosebire de contracandidata sa, Hillary Clinton.

“Este probabil incorect să îl vedem pe Trump ca benefic pentru rublă. Un motiv de îngrijorare referitor la Trump este retorica sa anti-comerț, dăunătoare perspectivelor de creștere globală și prețurilor petrolului”, spune Tom Levinson, care se ocupă de strategie valutară la Sberbank CIB, în Moscova.

Rubla a crescut cu circa 15% pe parcursul acestui an, cea mai bună evoluție a unei monede după realul brazilian, pe fondul unei reveniri a cotațiilor petrolului de la minimul ultimilor 12 ani, atins în ianuarie.

‘’Victoria lui Trump adduce prea multe incertitudini și am putea vedea corecții majore pe piețele globale. Nu putem ști cum va îndrepta Trump relațiile cu Rusia pe termen scurt, deci beneficiile ar trebui să fie limitate”, consideră Ogeday Topcular, managing partner la RAM Capital, în Geneva.Azi va recomandam:


Investeste in actiuni ($200 minim):


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.