Smarter_way_USA

Sameday Curier, care a creat prima aplicatie de tip Uber pentru curierat, si-a majorat veniturile cu 36%

Sameday Courier (SDAY), primul operator românesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori București (BVB), a raportat o cifră de afaceri pe primul semestru de 6.026.487 lei, în creștere cu 36% față de perioada similară a anului trecut.

Profitul companiei a crescut cu 88 % față de primul semestru din 2015. Rata de profit corespunzătoare perioadei ianuarie-iunie 2016 a fost de peste 15 %, valoarea acestuia pe primul semestru al anului 2016 fiind de 911.677 lei.

La jumătatea lunii februarie a anului trecut, Sameday a devenit primul operator românesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori București și prima companie românească listată pe platforma AeRO a BVB.

„Avem o creștere de doua cifre a veniturilor și a profitului, am atins deja după primul semestru aproape dublul profitului realizat pe întreg anul trecut și suntem în linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. La fel ca în fiecare an din ultimii trei, rezultatele ne determină să afirmăm că este cel mai bun semestru al nostru de până acum, însă rezultatele trebuie abordate cu echilibru, explicația regăsindu-se atât în factorii interni, cât și în mărimea companiei și în conjunctura generata de o piață în evoluție.

Piața se consolidează și în același timp crește, iar provocările vin în primul rand din zona de gestionare operatională a dezvoltării. Cresc zona de e-commerce, livrările către persoane fizice, crește nevoia pentru livrările programate la anumite ore și am văzut evoluții care ne-au determinat să venim în întâmpinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cât mai bine nu doar la ce oră primește ceva, dar și unde o poate face. Prin urmare, volumul a determinat inclusiv creșterea vizibilității noastre, atât pe șosele cât și prin continuarea deschiderii în regim de permanență a unor puncte de livrare fixe.”, a spus Lucian Băltaru, acționar și General Performance Manager la Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creșterea volumului de trimiteri, în condițiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluții pozitive. Creșterea cifrei de afaceri a fost susținută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeași zi, concomitent însă cu majorarea volumului proiectelor cu livrare adresată, a doua zi.

„Compania a avut o creștere peste media pieței, au crescut încasările, a crescut eficiența cu care se fac lucrurile, rezultatele sunt edificatoare. După ce am decis și în acest an acordarea către acționari de dividende aferente rezultatelor anului trecut, cu un randament brut de peste 6 %, superior celor anterioare și dobânzii bancare, iată ca sunt create toate premisele pentru a înregistra în consecință și în acest an o creștere a valorii companiei, principalul obiectiv al oricărui proiect antreprenorial. Rămân la convingerea din urma cu 10 ani, anume că «samedaismul» va fi noua religie în curierat, mai ales în privința livrărilor la nivel local, Sameday va juca un rol relevant în consecință și cred de asemenea ca „Lokko” – sistemul inovativ de gestionare al comenzilor și prima aplicație de tip Uber pentru curierat din sud-estul Europei – va juca un rol din ce în ce mai determinant și pentru Sameday Courier”, a afirmat antreprenorul Octavian Bădescu, fondator și acșionar majoritar al companiei.

Conform bugetului stabilit, managementul Sameday Courier estimează, la nivelul întregului an 2016, o creștere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieței din toate punctele de vedere, vizând atingerea unui volum în valoare de aproximativ 2,5 milioane Euro în condițiile înregistrării unei rate a profitabilității de două cifre.

Sameday Courier este furnizor principal pe segmentul livrărilor în aceeași zi pentru peste 1.000 de companii mari din România.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.