Brandul de lux Louis Vuitton a vandut de 5,48 milioane euro anul trecut pe piata romaneasca

Singurul magazin de lux Louis Vuitton din România, situat în galeria comercială a hotelului de cinci stele JW Marriott din București, și-a majorat vânzările anul trecut cu 19,5%, la 24,4 milioane lei (5,48 milioane euro), și a generat un profit net cu 36% mai mare, de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro). Cea mai mare parte a câștigului va fi alocată pentru dividende.

Astfel, potrivit unei hotărâri a acționarilor Louis Vuitton România, suma de 5,2 milioane lei din câștigul de anul trecut va fi distribuit dividende. Acționarii magazinului din România sunt Louis Vuitton Malletier – 99% și Société des Magasins Louis Vuitton France – 1%.

Louis Vuitton a deschis magazinul din România în vara anului 2008, iar cea mai spectaculoasă creștere a cifrei de afaceri a avut-o în 2009, de 72%, la 18,3 milioane de lei, nivelul acesteia variind ulterior în intervalul 19,7-20,2 milioane de lei. Astfel, magazinul a fost profitabil în fiecare an începând cu 2009.

Louis Vuitton România are 8 angajați și comercializează celebrele genți Louis Vuitton, ale căror prețuri pot ajunge și la câteva zeci de mii de euro, dar și încălțăminte, articole de voiaj și accesorii.

Marca Louis Vuitton este parte a producătorului de bunuri de lux Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), alături de alte 14 case de modă, precum Fendi, Christian Dior, Celine, Givenchy, Donna Karan, Kenzo. Cele 15 branduri de modă de lux sunt prezente cu 1.566 de magazine la nivel mondial și au avut anul trecut o cifră de afaceri de 12,36 miliarde de euro.

Pe lângă divizia de Fashion&Leather Goods, LVMH mai are cinci divizii: Wines&Spirits, Parfumes&Cosmetics, Watches&Jewelry, Selective retailing (ex. Sephora) și Alte Activități (Media, artă, turism).Azi va recomandam:


Investeste in actiuni ($200 minim):Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *